Om højdepunkternes betydning på Opholdsstedet i Bogense


OL på Tvind – Vinterkoncerten – Sommerteater – Efterårskoncert

 
I disse dage, hvor vi følger myndighedernes henstillinger om at blive hjemme, kan vi vist alle mærke, hvor meget det egentlig betyder at være sammen med hinanden om arrangementer, aktiviteter, i interessefællesskaber, om fritidsinteresser, i familien, med vennerne osv.

På Opholdsstedet i Bogense har vi måttet aflyse vores forårstur til Paris i påsken og hvis restriktionerne pga. smittefare trækker ud, vil vi komme til at savne de fælles højdepunkter, som vi altid ser frem til.

Et gennemgående punkt i årets program på Opholdsstedet i Bogense er ”højdepunkterne”, som er arrangementer, som vi deltager i sammen med børn, unge og voksne fra ca. 15 andre skolecentre i Danmark. Det er centre, som består af et eller flere opholdssteder og botilbud samt en skole. Vi har stor glæde af at mødes og udvikle på disse højdepunkter fra år til år.

Artiklen fortsætter under billedet

OL på Tvind, sommer 2019

OL på Tvind, sommer 2019

Højdepunkterne er dét, som gør alle de almindelige dage til almindelige, for højdepunkterne er de særlige dage. Det er dém, som man glæder sig til, ser frem til, forbereder sig til og fortæller og snakker om i lang tid. Det er de arrangementer, som man husker i mange år, fordi man oplevede noget særligt, spillede en rolle på scenen for første gang, løb 100 meter på tid, hørte et symfoniorkester spille i virkeligheden eller var med til at lave en film, som blev vist for en masse andre – eller andet, som har gjort et dybt indtryk.
Højdepunkterne er events, som handler om musik, sport, teater og andre kulturelle udtryksformer. Disse arrangementer har eksisteret i mange år og er derfor en tradition, som binder de forskellige ”årgange” på opholdsstedet sammen.

Artiklen fortsætter under billedet

Efterårskoncert, Juelsminde 2019

Efterårskoncert i Juelsminde

En af vores lokale samarbejdspartnere udtrykker det, med lidt misundelse i stemmen: ”I er heldige, for I har så mange andre, som I kan mødes med om disse fantastiske, oplevelsesrige og fællesskabende arrangementer”.

Højdepunkterne står for oplevelser oplevet i fællesskab med andre, vist for andre, hørt og set sammen med andre og forstået sammen med andre. Det er ikke altid nemt de første gange, for mange er slet ikke vant til at være en del af et fællesskab. Vi mener, at det er en værdifuld kompetence at få lært og tage med sig videre i livet – det er én af mange grunde til, at vi værner om og sætter stor pris på vores højdepunkter.
Denne erkendelse bliver naturligvis sat i et ekstra perspektiv i disse dage, hvor hele samfundet ”lukker ned” for at mindske smitterisikoen for covid-19.

Vi tager alle de nødvendige forholdsregler sammen med de unge, som bor her og vi sender mange tanker til gode venner og samarbejdspartnere i og udenfor Danmarks grænser.

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition Vinterkoncerten 2021 får, som rigtig meget andet i disse tider, et ganske andet udtryk, end vi er vant til. Sammen med skoler og opholdssteder landet over har vi på Opholdsstedet i Bogense og Bogense Heldagsskole inviteret vores elever,...

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020 Mandag d. 21. december var der gjort klar til en lille juleafslutning med masser af aktiviteter og lækker julemad. Programmet startede kl. 15.00, hvor der blev serveret æbleskiver. Kort efter blev der tid til at vise kortfilm, om året der gik. Alle...

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor? Idéen bag Whiteboard På Opholdsstedet i Bogense arbejder vi hele tiden med at udvikle på, hvordan vi kan formidle budskabet om vores tilbud og aktiviteter. På hjemmesiden og på Facebook udtrykker vi os digitalt mest i tekst, fotos og...