Sejlads & Dykning


 

Vi kan lide at være på havet og opleve alle dets herligheder, en rask svømmetur, se havets flotte fisk, lære at svømme en ½ kilometer, få sit dykkerbevis, lære at sætte sejl, ro i havkajak, tage speedbådscertifikat og ikke mindst nyde mange flotte solnedgange.

 

Sirocco

I sejlperioden fra april til oktober måned har alle på opholdsstedet mulighed for at være med til aften- og weekendsejladser med sejlskibet, Sirocco, som ofte har plads i Bogense Havn.

Sirocco er et socialpædagogisk værksted, hvor formålet er at eleverne lærer:

  • Sejlads med sejl
  • Navigation
  • Praktisk og ikke mindst godt sømandskab

Når man påmønstrer Sirocco, så er man deltagende i at få skibet ud af havnen og ud på havet. Alle skal hjælpe og har opgaver, de kan løse. De unge kan ikke bare stå af undervejs, men er nødt til at rette sig efter de regler, som er ombord og som gælder for alle.

Der er masser af opgaver. Der skal stagvendes, laves mad ombord, sejlene skal op og ned igen og derudover er der en del vedligeholdelse, som de unge også kan lære meget ved at deltage i.

 

Udvikling af personlige færdigheder

Når vi har bestået begynderlektionen i forhold til orden og disciplin, så begynder vi at udfordre de unge med mere krævende opgaver. Derefter følger opdagelsen af vind og vejr, stjernerne og navigationens videnskab. Håndværksmæssige færdigheder læres og detaljer opdages og raffineres.

Man sover så godt, efter en dag på havet. Der er masser af frisk luft i ansigtet og i lungerne, appetitten øges og man får lyst til den gode mad. Man bliver solbrændt og nogle gange drivvåd, alle sanser skærpes og der dufter af hav og skumsprøjt.

Selvom der er mange gøremål på skibet, så bliver der også tid til gode samtaler om alt mellem himmel og jord. Kammeratskaber opstår og vi lærer en masse om hinanden, både styrker og svagheder. Naturen er en kraft, som man ikke kan kæmpe imod – men er nødt til at forholde sig til.

Skibet Sirocco, er som ramme helt ideel, men skibet gør det ikke i sig selv.

 

Selvstændighed og relationer styrkes ved udfordrende natur– og sportsaktiviteter

Udsigten fra vores "klasseværelse" Sirocco

Eleverne har mulighed for at styrke deres selvstændighed og relationer i vores fitnesscenter og ved andre natur– og sportsaktiviteter

Sikker kurs

Dykning

De sidste mange år har vi ofte benyttet os af at dykke, når mulighederne var der.

På studieturene til St. Vincent har det altid været en del af programmet og mange af vores unge har her i bogstaveligste forstand ”fået øjnene op” for den verden, der åbner sig for én, når man dykker ned under havets overflade.

Men vi behøver ikke tage udenlands – man kan også dykke i Danmark, det er bare noget andet man ser. I Danmark har vi f.eks. været på Langeland. Tidligere år har vi også været i Ægypten og Thailand, hvor dykker-entusiasterne har kunnet boltre sig.

Selvstændighed og relationer styrkes ved udfordrende natur– og sportsaktiviteter

Man møder masser af dyr i havet

Eleverne har mulighed for at styrke deres selvstændighed og relationer i vores fitnesscenter og ved andre natur– og sportsaktiviteter

Dykning - en verden for sig