Der kom et brev…


Anne-Lise er mor til Karl, som kom til Opholdsstedet i Bogense, da han var 13 år gammel. Han var en teenager med store problemer og mistillid til de fleste voksne. Nu er hendes søn videre i livet efter en anbringelse, med op- og nedture, men som på mange måder har hjulpet Karl og hans familie. Efter at Karl flyttede herfra, så kom der en dag et brev fra hans mor, som vi har fået lov til at bringe her:

Hej Bente.

Tak er kun et fattigt ord… Alligevel skal du have en stor tak. Du skal have tak for din måde at være på, du skal have tak for alt det, du og dine medarbejdere har gjort for Karl. Jeg ved ikke, hvor langt Karl var kommet, hvis ikke det var for jeres formidable indsats og tålmodighed. Selvfølgelig skal Karl også have en stor del af æren for, at han er kommet så langt, som han er i dag, og jeg håber han er stolt af sig selv.

Da Karl kom til jer for mange år siden efterhånden, var han en dreng der var langt ude ift. hashrygning og tiltagende kriminalitet. Han havde været flere forskellige steder, men var blevet smidt ud. Han blev smidt ud fordi de ikke kunne rumme ham og hans problemstillinger. Så det var med en vis nervøsitet, vi prøvede Bogense. For det skal ikke være en hemmelighed, at jeg tænkte “det går nok heller ikke”. Men det gjorde det. I rummede ham med hud og hår. Hvad end han fandt på at lave, var det aldrig på tale over for mig, at I ville smide ham ud. I prøvede det ene og det andet, og lige lidt hjalp det. Karl gik sine egne veje.

Skulptur, formet som et hjerte eller som en sommerfugl

Karl havde svært ved relationer, og han har haft det svært med flere fra personalet i Bogense. Dog er der nogle stykker, som har gjort en forskel for Karl. Her vil jeg bare gerne sige mange, mange tak til dem, da jeg tænker, det er dem, Karl har følt sig tryg ved, og som har kunnet rykke ved ham.

Han har haft gavn af et rummeligt skoletilbud og af praktikker både hos jer selv og udenfor huset. Der har været mulighed for mange oplevelser i Danmark og for at være med på rejser til andre lande. Noget af det har han gerne villet, og mange gange har han valgt det fra, indtil han selv var klar, men muligheden havde han altid.

Da jeg som mor måtte se i øjnene, at jeg ikke kunne hjælpe Karl, var det med blødende hjerte og en følelse af, at jeg var verdens dårligste mor, som skulle aflevere mit barn til andre voksne mennesker. Når det nu skulle være sådan, kunne jeg aldrig have fundet et bedre sted end jeres.

Nu er Karl klar til at komme videre i livet, og det er skønt at se, men igen med en vis nervøsitet fra min side, men også en meget stor glæde.

Endnu engang 10000-tak for jeres store indsats.

Med Venlig Hilsen
Anne-Lise

* For at skjule den unges identiet, så har vi brugt det fiktive navn, Karl.

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition Vinterkoncerten 2021 får, som rigtig meget andet i disse tider, et ganske andet udtryk, end vi er vant til. Sammen med skoler og opholdssteder landet over har vi på Opholdsstedet i Bogense og Bogense Heldagsskole inviteret vores elever,...

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020 Mandag d. 21. december var der gjort klar til en lille juleafslutning med masser af aktiviteter og lækker julemad. Programmet startede kl. 15.00, hvor der blev serveret æbleskiver. Kort efter blev der tid til at vise kortfilm, om året der gik. Alle...

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor? Idéen bag Whiteboard På Opholdsstedet i Bogense arbejder vi hele tiden med at udvikle på, hvordan vi kan formidle budskabet om vores tilbud og aktiviteter. På hjemmesiden og på Facebook udtrykker vi os digitalt mest i tekst, fotos og...