Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe


(Dagbog fra turen opdateres løbende i uge 30)

I denne uge står vores sommerprogram på, at vi er med til at sejle “Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe” – Vi er ikke med i “ræset”, men sejler sammen med alle de andre 52 skibe, som er tilmeldt.
Starten gik fra Bogense i går, mandag d. 22. juli og derefter er de næste stop: Fredericia, Assens, Sønderborg, Marstal og slutter på fredag d. 26. juli i Faaborg.

(Fortsættes under fotos)

 

Mandag aften:
Efter en god nats søvn på Sirocco i havnen i Bogense, var der afgang mod Fredericia i løbet af formiddagen.
Da vi lagde fra havn, var det tydeligt, at vi ville få lidt regn i løbet af dagen, men det skulle vise sig, at vi fik regn på hele turen, så vi skiftedes til at være på og under dæk, så vi hver især kunne få varmen, når vi trængte.
Da der var mange skibe, der skulle ind i havnen i Fredericia, tog det lidt tid at få en plads.

Vi sluttede dagen med en tur på det lokale pizzeria, hvor vi fik varmen og noget godt at spise.
Aftenen gik med at være på Sirocco og ture på havnen for at se de andre skibe.

(Fortsættes under fotos)


Tirsdag:
Vi lagde fra Fredericia havn kl. 9.30, hvor der blev affyret 3 kanon skud for at markere fgangen. Da vi kom sidst i havn mandag, skulle vi lægge fra havn først.

Turen gik op gennem Lillebælt hvor vi først passerede den “nye” Lillebæltsbro, det var et imponerende syn.

Da vi fik sat sejl, gik det lystigt ned gennem Lillebælt i følge med de andre Træskibe, men da vinden lagde sig og der ikke var meget vind i sejlene, var det oplagt, at vi var en tur i havet, så nogle af os fik en dukkert og andre nød de stigende temperaturer.

Vi valgte at ændre kurs og satte sejl mod Årøsund Havn, hvor vi vil overnatte til i morgen, onsdag. Vi fik provianteret til de næste måltider, og mens nogle fik handlet, tog andre en badetur på den lokale strand.

 

Da vores skib ikke har den rigtige opsætning af sejlet, er vi teknisk set ikke med i ”ræset”. Bortset fra dette følges vi med de andre skibe og har ligeledes mulighed for at afvige ruten, så der også er plads til at slappe af og nyde den danske sommer på en anden måde.

Onsdag:
Da vejret var godt og der nærmest ingen vind var, besluttede vi os for at blive i Årøsund Havn. Der skulle provianteres så en lille hold tog til Øsby med bussen for at handle, imens tog resten en tur på stranden for at bade. Dagen gik med at bade og fiske i området, både fra land og en lille gummibåd med Elmotor. Ellers var det en dag som var præget af afslapning og hygge med kortspil osv.

Da vi skulle spise aftensmad, grillede vi på havnen og hygge os med at spise mad på en lokal bænk. Aftenen forløb med at snakke, spille kort og fange krabber på havnen.

 

 

 

 

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Beskyttet: Stuen-udsending

Beskyttet Med Adgangskode

For at se denne beskyttede post indtast adgangskoden nedenfor:

Påske i Bogense

Påske i Bogense

Påske i Bogense På Opholdsstedet i Bogense havde vi planlagt en påsketur til Paris, men da det ikke var muligt, så vi har haft travlt med en masse andre aktiviteter, hvor vi især har været udenfor og på mange måder nydt det skønne vejr.     Flere artikler...