Interview med en pædagog


 

Navn: Kirsten Christophersen
Hvor længe har du arbejdet her: 10 år
Hvad er dine særlige ansvarsområder:

Jeg står for indkøb af inventar, oftest køber vi genbrug. Man skal bare blive god til at finde de gode tilbud, så kan man nogle gange få næsten nyt til meget billige penge. Jeg vil gerne lære de unge, at brugte ting stadig kan bruges, så de får et naturligt forhold til genbrugskulturen. Jeg har flere gange oplevet, at de synes, det er dejligt, at de kan have råd til de ting, de gerne vil have.

Jeg står for, at vores programflade bliver holdt levende – at hvilket år du end ”ser” ind i, så genkender man dagligdagens trygge rammer og de tilbagevendende højdepunkter som OL f.eks. og naturligvis husets gode traditioner som familiedage med Mortens And om efteråret, fodboldkampe og bålhygge om foråret og hyggelige juleafslutninger efter den samme gode opskrift.

Hvad er det bedste ved at arbejde her:
At man kan gøre en forskel for de unge, der bor her, hvis man er dedikeret og tager et seriøst ansvar, for på en måde skal man gøre sig fortjent til at være en del af deres liv. Vi tager på ture, hvor alle oplever meget og man får et andet forhold til de unge. Vi har mulighed for et stort netværk, hvor man får mange gode venner og kollegaer – og der er ingen dage, der er ens.

Du har arbejdet her længe og har kontakt til mange af de unge, som har boet her tidligere. Hvad tror du at, tidligere beboere ville sige til dem, der er her nu, hvis de kunne?

* at de ikke ved, hvor godt de har det nu
* at de skulle prøve at sætte pris den hjælp og de muligheder de har, mens de er på opholdsstedet
* prøv at give den ”en skalle” i skolen, det er meget nemmere nu end bagefter, hvor de selv skal sørge for at komme op og måske med offentlig transport for at nå frem til en skole, som ligger langt væk og hvor der ikke bliver tager særlige hensyn til dig – måske tværtimod!

3 gode råd til en ny kollega:
* Stik ”fingeren i jorden” – og lyt til kollegaerne, der er ingen facitliste
* Afstem dine forventninger, så de passer til den eller de unge og vær hele tiden et skridt foran
* Du er nødt til at være helhjertet, skarp og engageret – med hjertet på det rette sted

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Aktionsdag på Opholdsstedet i Bogense

Aktionsdag på Opholdsstedet i Bogense

Aktionsdag på Opholdsstedet i Bogense Lørdag d. 9. oktober var der aktionsdag på Opholdsstedet i Bogense. Ved fælles hjælp blev trampolinen gravet ned, guldhængepilene blev beskåret, blomsterbedene fik nye stauder, vilde brombærbuske mm bag husene kom væk og et...

Åbent Hus

Åbent Hus

Åbent Hus Fredag d. 24. september havde Opholdsstedet i Bogense og Bogense Heldagsskole ”Åbent Hus”, hvor vi kunne byde naboer, venner og bekendte ind til friskbrygget kaffe, the og hjemmebagte kager. De besøgende var glade for at kigge forbi og få indblik i vores...

Besøg hos Danmarks Forsorgsmuseum

Besøg hos Danmarks Forsorgsmuseum

Besøg hos Danmarks Forsorgsmuseum Torsdag d. 2. april var der ekskursion til Svendborg. Ved ankomsten fandt gruppen et hyggeligt sted ved marinaen, hvor de fik indtaget deres medbragte madpakker. Efter lidt godt at spise gik opgaven ud på at udfylde det medbragte...