På tur til Tyskland


I uge 32 stod programmet på Tysklandstur. Vi er en gruppe på 7 personer, der kørte fra Bogense søndag d. 4. august om eftermiddag med kurs mod Berlin. Omkring midnat ankom vi til Berlin, hvor vi overnattede på et opholdssted.

Mandag formiddag rettede vi kurs mod München. Få timer inden ankomst, fik vi den kedelige nyhed, at det sted, som vi havde booket, ikke alligevel var tilgængelig. Inden panikken bredte sig, så fik vi hurtigt fundet et andet hotel i nærheden af Olympiapark. Stedet var super, for det lå tæt på alle de seværdigheder, som vi ønskede at besøge hen over de kommende dage. Efter at vi fik slappet af, så tog vi til en til byen og en restaurant, hvor vi fik noget dejligt at spise.

 

Tirsdag stod alle op som aftalt og var klar til at køre ved 11 tiden. På hotellet var der sørget for morgenmad, så alle fik en god start på dagen. Og bilen holdt ligeledes sikkert i hotellets garagekælder. Programmet for dagen stod på Dachau, som er en berygtet koncentrationslejr fra Nazitiden. Vejret var perfekt og Abas og lillebror Hussain, Ingemann og Christoffer klarede turen til UG. På trods af varme og den meget lange køretur, var humøret godt. Omkring middag nåede vi frem til Dachau.

Området var meget stort og vi gik rundt og så mange udstillinger og plancher. Der bliver taget mange billeder og Kirsten, Jan og jeg forklarede og oversatte de mange historiske detaljer over for de unge. Efter 14 tiden ville Abas og lillebror gerne have en længere pause, så de satte sig i skyggen under nogle træer. Ingemann, og Christoffer og vi andre gik videre til den katolske og jødiske minde bygning efterfulgt af et besøg til et gaskammer og krematorium. Drengene var meget deltagende og der blev taget billeder og snakket om begivenhederne dengang. Da varmen og trætheden meldte sig, blev Abas og lillebror samlet op så vi kunne forlade Dachau. Da vi kom tilbage til hotellet, så parkerede vi bilen i kælderen og tog U banen ind til centrum af München. I byen fik vi set lidt af centrum og Ingemann fik lidt nyt tøj.

Onsdag stod programmet på BMW Museum og BMW Welt. BMW Welt er BMW’s nye museum i München på 73.000 kvm, som åbnede tilbage i 2007. BMW Welt er inspireret af Volkswagens store succes Autostadt, som er blevet en af de mest besøgte turistattraktioner i Tyskland. BMW investerede 100 millioner euro i anlægget. Her fik vi ikke bare den vildeste oplevelse.
BMW Welt har alt hvad et motorhjerte tilhører. Udover at komme tæt på alle BMW modeller, Rolls Royce og Mini’er, hvor man ikke blot kan se men også komme ind i bilerne, så kan man også prøve bilerne, hvis man er gammel nok 🙂  Vores unge var helt vildt fascineret af de ufattelige vilde biler og den futuristisk måde, som det hele blev præsenteret på. Her ville selv en hel dag ikke være nok!

Torsdag var vores sidste dag i München inden vi skulle gøre os klar til vores tur tilbage til Bogense. Programmet stod på adskillige seværdigheder. Vi tog til radiotårnet Olympiaturm, som er kendt for flere ting – et rockmuseum, en Michelin-restaurant og nogle af Münchens bedste fotomuligheder. Olympiaturm blev åbnet for offentligheden i 1968 og ligger højt over byen München – mere end 291 meter, hvis man medtager antennen. Udover at være et udsigtspunkt anvendes Olympiaturm også som kommunikationstårn. Tårnet blev indarbejdet i udlægget til Olympiaparkdesignet til De Olympiske Lege, som blev afholdt i München i 1972. Udsigten fra tårnet var ufattelig smuk. Fra denne højde kunne vi endda se BMW museet, alperne og så langt, som øjet kunne række. Vi fik taget masser af fotos, så vi kunne forevige øjeblikket.

Efterfølgende kom vi til Allianz Arena som er F.C. Bayern München’s moderne stadion. Stadionet blev indviet i 2005, og har plads til 75.000 tilskuere og blev åbnet i maj 2005. Det kostede 286 millioner euro at få bygge stadionet. De unge var meget spændt på at komme rundt i den arkitektoniske perle, som er nem at få øje på fra motorvejen. Især lysene der lyser op i rød når Bayern selv spiller der og i hvid når det tyske landshold låner stadionet. Vores guide sørgede for at vi kom godt rundt. Først var vi inde på stadion hvor vores guide fortalte en masse om selve stadion med tal osv. Derefter gik vi ned i omklædningsrummet hvor alle stjernerne desværre ikke sad.

Da vi blev færdige med vores rundtur i Allianz Arena, så tog vi til en mindre by Edinger, hvor vi kom på en restaurant og fik noget lækkert at spise. Alt i alt havde de unge haft en fantastisk dag og hovedet fuld af oplevelser, som de længe kommer til at huske. Da vi kom tilbage til hotellet sørgede vi for at alle kom tidligt i seng på grund af den forestående rejse.

Fredag morgen kl. 7:00 drog vi afsted fra hotellet i München med kurs rettet mod Danmark. Fremme lå der en tur på ikke mindre end 1000 km. Humøret var oppe og stemningen var god. Nu handlede det bare om at komme tilbage til vores hyggelige omgivelser i Bogense.

 

 

 

 

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Der kom et brev….

Der kom et brev….

Der kom et brev...Anne-Lise er mor til Karl, som kom til Opholdsstedet i Bogense, da han var 13 år gammel. Han var en teenager med store problemer og mistillid til de fleste voksne. Nu er hendes søn videre i livet efter en anbringelse, med op- og nedture, men som på...

Besøg i en østgrønlandsk bygd, Tasiilaq

Besøg i en østgrønlandsk bygd, Tasiilaq

Besøg i en østgrøndlands bygd, Tasiilaq Fortalt af André, Ingemanns kontaktperson og matematiklærer, som ledsagede en af opholdsstedets elever, Ingemann, da han skulle besøge sin familie i starten af marts måned. Ingemann var i fuld gang med at forberede sig til...

Proteintilskud eller ej?

Proteintilskud eller ej?

Proteintilskud eller ej? Interview med Mikkel Hansen, pædagog på Opholdsstedet i Bogense, som gennem sit arbejde med unge mennesker ofte bliver spurgt, om det er godt at tage proteintilskud eller ej?! Mikkel, som har en kandidat i idræt & sunhed, har arbejdet i...