Tilbage til år 1917


Lørdag D. 11 Januar drog vi sammen tilbage til år 1917.
Det gjorde vi i forbindelse med en tur til biografen. Vi havde inviteret de unge på en tur for at se den Oscar-nominerede og Golden Globe-vindende action og drama film “1917”.

I korte træk handler filmen om to unge britiske soldater, der står overfor en umulig mission, da de bliver sendt dybt ind på fjendens territorium for at advare deres egne mænd om et skæbnesvangert baghold. Hvis de to fejler, vil 1600 mænd miste livet.

Vi tog afsted for at give de unge en inspiration til, hvor langt man kan komme, når man arbejder effektivt og struktureret efter et mål og ikke mindst for at give anledning til at reflektere over hvordan krig og ondskab, kan være en stor forhindring, når man gerne vil udvikle sig. Med andre ord var det godt at få reflekteret og perspektiveret i forhold til vores tur til Normandiet, som vi var på sidste år.

Om filmen havde gjort indtryk på de unge, det var der ingen tvivl om. Da vi spurgte Ingemann, hvad han syntes om filmen, svarede han: ”Da jeg så filmen, så gik jeg i flere dage og tænkte over den – man havde næsten lyst til at græde”, sagde han med et lettere smil. Han var vild med historien og hvordan hele filmen var bygget op. Der var følelser og drama involveret. Da vi spurgte, hvilken krigsfilm der havde gjort størst indtryk på ham, så var han ikke i tvivl. 1917 var absolut den bedste krigsfilm, som han havde set til dags dato.

Filmen gav anledning til mange spørgsmål, refleksioner og diskussioner om de gode og sunde muligheder, som vi har i dag. Mange af de ting, som vi i dag tager for givet, er ikke kommet af sig selv. Der er folk, der har kæmpet og betalt den ultimative pris for at vi kan bo og leve som vi vil.

Anmeldelse af 1917

(Til venstre filmen, Saving Private Ryan. TIl højre, 1917)

 

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition Vinterkoncerten 2021 får, som rigtig meget andet i disse tider, et ganske andet udtryk, end vi er vant til. Sammen med skoler og opholdssteder landet over har vi på Opholdsstedet i Bogense og Bogense Heldagsskole inviteret vores elever,...

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020 Mandag d. 21. december var der gjort klar til en lille juleafslutning med masser af aktiviteter og lækker julemad. Programmet startede kl. 15.00, hvor der blev serveret æbleskiver. Kort efter blev der tid til at vise kortfilm, om året der gik. Alle...

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor? Idéen bag Whiteboard På Opholdsstedet i Bogense arbejder vi hele tiden med at udvikle på, hvordan vi kan formidle budskabet om vores tilbud og aktiviteter. På hjemmesiden og på Facebook udtrykker vi os digitalt mest i tekst, fotos og...