Tilbage til år 1917


Lørdag D. 11 Januar drog vi sammen tilbage til år 1917.
Det gjorde vi i forbindelse med en tur til biografen. Vi havde inviteret de unge på en tur for at se den Oscar-nominerede og Golden Globe-vindende action og drama film “1917”.

I korte træk handler filmen om to unge britiske soldater, der står overfor en umulig mission, da de bliver sendt dybt ind på fjendens territorium for at advare deres egne mænd om et skæbnesvangert baghold. Hvis de to fejler, vil 1600 mænd miste livet.

Vi tog afsted for at give de unge en inspiration til, hvor langt man kan komme, når man arbejder effektivt og struktureret efter et mål og ikke mindst for at give anledning til at reflektere over hvordan krig og ondskab, kan være en stor forhindring, når man gerne vil udvikle sig. Med andre ord var det godt at få reflekteret og perspektiveret i forhold til vores tur til Normandiet, som vi var på sidste år.

Om filmen havde gjort indtryk på de unge, det var der ingen tvivl om. Da vi spurgte Ingemann, hvad han syntes om filmen, svarede han: ”Da jeg så filmen, så gik jeg i flere dage og tænkte over den – man havde næsten lyst til at græde”, sagde han med et lettere smil. Han var vild med historien og hvordan hele filmen var bygget op. Der var følelser og drama involveret. Da vi spurgte, hvilken krigsfilm der havde gjort størst indtryk på ham, så var han ikke i tvivl. 1917 var absolut den bedste krigsfilm, som han havde set til dags dato.

Filmen gav anledning til mange spørgsmål, refleksioner og diskussioner om de gode og sunde muligheder, som vi har i dag. Mange af de ting, som vi i dag tager for givet, er ikke kommet af sig selv. Der er folk, der har kæmpet og betalt den ultimative pris for at vi kan bo og leve som vi vil.

Anmeldelse af 1917

(Til venstre filmen, Saving Private Ryan. TIl højre, 1917)

 

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Ung får øjnene op for verden på tur til Polen

eeng får øjnene op for verden på tur til Polen   En fem-dages tur til Polen i marts måned blev en øjenåbner for Kevin, en ung mand, der for første gang med egen øjne så verden udenfor Danmark. I selskab med to af opholdsstedets medarbejdere, Iwo og Eric, begav de sig...

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedets kulturhistorie Under Kulturdagene den 2. og 3. juni 2023, blev der præsenteret en mangfoldighed af aktiviteter, som tiltrak mere end 400 gæster. I denne forbindelse bidrog medarbejdere og frivillige fra Bogense Heldagsskole og...

På vej mod nye højder

På vej mod nye højder

Interview med en ung pige, 16 år Opholdsstedet i Bogense har lavet en række interviews med de unge om deres liv på opholdsstedet. Grundet særlige hensyn, er navnene på de unge ikke nævnt i artiklen. Hvor længe har du boet her? Et år, 5 måneder og 10 dage. Hvordan er...