Efterårskoncert i Juelsminde


Onsdag d. 15. november tog Opholdsstedet i Bogense del i den årlige Efterårskoncert, der altid finder sted i Juelsminde.

Her er der fokus på de unges egen kunst og kunstneriske udtryk. Her fremfører elever, pædagoger og lærere en optræden på scenen med f.eks. musik, sange, danse, egne digte, videofilm osv. Der er plakatkonkurrence, vi dyster om at bage den flotteste og mest smagfulde kage og om at lave flotte borddekorationer.

Efterårskoncerten med sine 150-200 deltagende er et kulturelt højdepunkt i vores kalender.
Scenen var fyldt af kunstneriske præstationer fra skoler og opholdssteder fra Fyn og Jylland. Eleverne fra de forskellige steder læste egne digte højt, som gav udtryk for stor frustration over uligheder i verden, frygt for klimaforandringer, angst for krig og håb om fred. Det overordnede emne for digtene var: ”Sammenhold, samarbejde, mennesker og natur hænger sammen”.

Som noget helt nyt deltog skoleprojekter fra ADPP – Humana People to People Angola – digitalt med oplæg. Hvert projekt havde fået forbindelse til en venskabsskole i Danmark, så da den danske skole fremførte sin optræden, var deres venskabsskole en del af det. De angolanske skoler fulgte eventet live via Zoom.

Opholdsstedet i Bogense deltog med en flot borddekoration, og vi scorede gode point ved kagekonkurrencen, uden dog at vinde førstepladsen, som vi gjorde i 2019.

Næste gang vi mødes er til det kommende Sommerteater 2024 i juni, også på Juelsminde Dagskole, hvor vi spiller teaterstykker for hinanden.

Uddrag af digt, fremført på Efterårskoncerten
Naturen, skibet og mennesket

Sætter vi Den Store Bjørns sejl
og kigger vi dybt i havets blanke spejl
ramt af menneskets mange fejl,
hvor kæmpeøer af plastisk gejl
danner stinkende, forurenende søer
som kvælende og forgiftende øer
midt i Atlanten, det store hav,
må det haste med at komme i trav
for at frelse biodiversiteten, hvert dyr,
der nu får udslæt, sygdomme og må dø
ved denne fordømte, forgiftede ø
af plastik under stort postyr!
Vil du have æbler i din mave,
må du passe Søgårhus´ have
og se, hvilken gave
uden gifte kan vi skabe og lave
grønne værdier uden at kloden går helt af lave.

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense Her er familiedage en dybt forankret tradition, med to årlige begivenheder, en om foråret og en om efteråret, der samler både ansatte og deres familier, unge og deres familier i fællesskabets navn. Disse dage er af afgørende...

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen - en verden til forskel Interview med Iwo Belak, pædagog på opholdsstedet i Bogense: ”Vi var 3 afsted på denne tur, to voksne og en ung. Eric, som er praktikant, Kevin og mig. Det var en fem dages tur fra den 24. marts - 29. marts 2024. Vores første stop...

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedets kulturhistorie Under Kulturdagene den 2. og 3. juni 2023, blev der præsenteret en mangfoldighed af aktiviteter, som tiltrak mere end 400 gæster. I denne forbindelse bidrog medarbejdere og frivillige fra Bogense Heldagsskole og...