INDBYDELSE TIL NYTÅRSKONCERT 2024
I HOLSTEBRO MUSIKTEATER

LØRDAG DEN 20. JANUAR
KL. 13.00 – 18.00

Det glæder os, at vi endnu engang kan invitere til koncert i Holstebro Musikteater, denne gang under navnet Nytårskoncert 2024.

Det bliver en fantastisk dag med symfoniorkester fra Stettin i Polen, to kor ligeledes fra Stettin, lokale danske kor og sangere fra skoler i hele landet.

Igen skal vi nyde de dygtige, unge dansere fra Balletskolen i Holstebro og Beata Bilinskas klaverkoncert vil tryllebinde os alle. Et kort teaterstykke med stort indhold skal vi se, hvorefter vi skal introduceres til et historisk kinesisk musikinstrument og dagen slutter af med Bethovens 9. symfoni fremført af fire fremtrædende, danske operasangere.

 

Der bliver fire afdelinger med hver sin overskrift:

Les Miserables & Gesang der Jünglinge
Sammen med dygtige unge dansere fra Balletskolen Holstebro fortæller de historien om Jean Valjean, Fantine og alle de andre fra Victor Hugos udødelige roman Les Miserables.

”Gesang der Jünglinge” – de unge mænds sang, er inspireret af en bibelsk fortælling (Daniels bog) om tre unge kristne, som skulle slås ihjel i en brændende ovn, dødsdømte af Nebukadnesar på grund af deres tro.

Seven Joys af Lee Blessing
”Seven Joys” af Lee Blessing handler tilsyneladende om gentlemen i en eksklusiv klub i London, men som viser sig som en dramatiseret fortælling om udbredelsen af atombomben i tiden efter 2. verdenskrig og op til i dag.

Grieg og Chopin
Edvard Grieg komponerede musik til Ibsens poetiske sceneværk ”Peer Gynt”, og derfra hører vi tre symfoniske stykker, som foregår dels i Marokko, dels inde i et norsk fjeld.

Mozart, Kina og Beethoven
For netop 200 år siden, uropførte den 54-årige verdensberømte mester sin 9. symfoni og inddrog Schillers digt om, at alle mennesker må blive brødre og sammensvejsede globalt:

Efter koncerten er der middag i ”de tilstødende lokaler”.


For mere information, kontakt: Helle Nielsen
Tlf. 23 27 75 84 – hn@opholdsstedet-bogense.dk

Du er hermed inviteret med/uden ledsager, og det er muligt at deltage i efterfølgende middag.
Koncerten er gratis, middagen koster 200,- pr. person.
Der vil være mulighed for fællestransport, for dem der har interesse.

Med venlig hilsen
Bente Hansen, leder