15 gode råd til at spare på strømmen


I disse tider, hvor det er blevet væsentligt dyrer at bruge stømmen, er der brug for at der tænkes alternativt. Også på Opholdsstedet i Bogense kan vi mærke, at der er brug for, at vi stiller om. Hvis vi alle prøver på at følge simple tommelfingerregler i hverdagen, så kan der være mange kroner at spare, når din næste elregning kommer. Desuden kan vi være med til at reducere vores CO2-udledning, når vi skærer ned for forbruget.

Igennem et par simple googlesøgninger på nettet er vi kommet frem til 20 tips, der kan få os til at spare på strømmen. Hvor mange af disse kender du selv?

 

De 15 gode råd:

 1. Husk at slukke for apparater, der står på standby. Det siges, at mellem 10-15 procent af en husstands elforbrug bruges på standbyfunktionen.
 2. Vaske- og opvaskemaskinen bør fyldes helt op. Vask tøjet ved en lavere temperatur, gerne 15-30 grader. Hvis du vasker om natten, så er det altid en fordel, da EL er billigere om natten. 
 3. Undgå at bruge tørretumbler, hvis du har mulighed for at tørre tøjet udenfor. Desuden slider det og skader tøjet.
 4. Afrim fryseren. En fryser bruger ca. 20 procent mere energi, når der er 2 mm rim i den.
 5. Hold 5 °C i køleskabet og -18 °C i fryseren.
 6. Sluk for lyset, når du ikke bruger det. Spar penge på el ved at skifte til LED: Gennemgå dine lyspærer
 7. Sluk for håndklædetørreren.
 8. Har man en el-terrassevarmer, så sluk for den – tag et tæppe på i stedet.
 9. Brug dagslyset. Sørg for at flytte arbejds-, læse- og legepladser hen til vinduet.
 10. Du kan spare på energien ved at lægge låg på gryderne, når du laver mad. Brug mindre vand, når du koger æg, kartofler m.m. Du kan reducere elforbruget med 30 procent, hvis du koger kartofler i 1-2 dl vand i stedet for at fylde gryden op.
 11. Det er en god idé, når man bruger de rigtige gryder til det rigtige komfur. For at udnytte varmen optimalt, skal bunden på gryder og pander være plane.
 12. Når man forvarmer en ovn i forbindelse med bagværk, kan man overveje muligheden for at lave flere retter, da ovnen alligevel er varm.
 13. Brug bærbare computere eller tablets frem for stationære.
 14. Det kan betale sig, at vælge de mest energieffektive apparater og hvidevarer, når man køber nyt.
 15. Sidst men ikke mindst – på www.Elpris.dk kan du søge informationer om elpriser og billigste/dyreste leverandører. Elpris.dk henvender sig til private forbrugere og virksomheder med et elforbrug op til 100.000 kilowatt-timer per år.

På Ekstrabladets hjemmeside kan du finde en guide, der fortæller hvad den aktuelle elpris er og hvad de forskellige apparater bruger af EL pr. time. Kan varmt anbefales: Energioverblik

 

Kilde:

https://www.bolius.dk/saadan-goer-du-din-elregning-mindre-17338
https://blog.boligportal.dk/boligudgifter/spar-paa-stroemmen/

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Efterårskoncert i Juelsminde

Efterårskoncerten i JuelsmindeHvert år i november afholdes der Efterårskoncert i Juelsminde, hvor der er fokus på kunsten og kunstneriske udtryk. Her fremfører unge og pædagoger/lærere en optræden på scenen med eksempelvis musik, sange, danse, selvskrevne digte,...

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense lørdag d. 5. november En vigtig tradition på Opholdsstedet i Bogense er to årlige familiedage, den ene i foråret i april og den anden i november. De sidste dage syder stedet af forberedelser: der er gang i køkkenet, hvor der...

Om at være med til at forme sin egen arbejdsplads

Om at være med til at forme sin egen arbejdsplads

Om at være med til at forme sin egen arbejdsplads På Opholdsstedet i Bogense mener vi, at det er vigtigt, at den enkelte medarbejder får mulighed for efteruddannelse, faglige kurser om pædagogiske retninger, om ny lovgivning på børne-unge-området eller mere praktiske...