Fyn rundt – ekskursioner under Covid-19


I STU- og Beskæftigelsesklassen på Bogense Heldagsskole er et af fagene ”Viden om….” og i januar/februar har overskriften været ”Fyn rundt” – hele vejen rundt.

Vi er startet i Kerteminde og af de større byer mangler vi nu kun Middelfart og Odense.
Inden afgang får eleverne udleveret et opgaveark med spørgsmål til den fynske by, som turen går til, der bliver beregnet km og undersøgt hvor mange indbyggere, der bor i byen og i kommunen, så man får et indtryk af hver af de fynske større byer. Nogle gange er de involverede blevet overrasket, fordi steder de kendte var mindre end man troede, og ukendte steder var meget større.

Så er der opgaver til hver by, hvor vi selvom man jo ikke kan komme ind nogen steder, så er der naturområder, havneområder og særlige virksomheder eller seværdigheder, man kan besøge og lære om og glæde sig til at besøge, når det bliver muligt igen.

Det har faktisk været en stor oplevelse at komme rundt og på den måde lære om Fyn på en konkret og struktureret måde og besøge steder, der ligger tæt på, men som vi aldrig har besøgt.
I støbeskeen ligger der mange ekskursioner, når det bliver forår og sommer, hvor vi kan vende tilbage og se noget af det, der skal ses, når det hele er åbent igen. Ligeledes kan det blive spændende at besøge øerne omkring Fyn.

Vi glæder os!

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Vindmøller

Vindmøller

Vindmøller Bo og Christoffer har været på en spændende ekskursion til et af 3 nationale testcentre, hvor dansk industri tester nogle af verdens største vindmøller, nemlig de store hav-vindmøller, også kendt som offshore vindmøller. Centeret ligger i Østerild, som...

”Hvad det har betydet for mig at komme på opholdssted”

”Hvad det har betydet for mig at komme på opholdssted”

”Hvad det har betydet for mig at komme på opholdssted” Jeg hedder Maja og er 20 år gammel. Jeg er et af de børn, som er vokset op i et miljø med forskellige problematikker, med hvad det førte med sig af konflikter, afsavn osv.  Inden jeg kom på opholdssted, boede...

Affaldsindsamling 2021

Affaldsindsamling 2021

Affaldsindsamlingen 2021 I år har vi et særligt fokus på take away-emballage, når vi samler ind. Engangsbestik, plasttallerkener, papkopper og burgerbakker er blandt den engangsemballage, som ofte havner i naturen. Alle indsamlere opfodres til at optælle...