Besættelsesmuseet Fyn


Torsdag d. 28. november gik turen til Besættelsesmuseet Fyn, der ligger på gården Rosendal, beliggende ved H.C. Andersen Airport (tidligere Beldringe Lufthavn på Nordfyn). Elever fra Opholdsstedet i Bogense og Storskoven mødtes ved museet, hvor vi blev budt velkommen af en utrolig engageret og kompetent formand, der ikke kun viste os rundt i museet og den nærliggende bunker, men fortalte ligeledes en hel række historier fra besættelsestiden.

I 1943 vendte krigslykken for Tyskland, og der blev givet ordre om at forstærke forsvaret af Danmark, imod en frygtet allieret invasion på den jyske vestkyst. Dette skulle bl.a. ske ved at oprette fire flyvepladser (Stützpunkte). Tre blev opført i Jylland (Vandel, Skrydstrup og Tirstrup), og en kom til at ligge i Beldringe på Fyn.

Som det fedeste fik alle unge mulighed lege med de forskellige gevær og lytte til krigsalarmen, når den blæst på fuld drøn. Den var så kraftfuld, så man kunne føle vibrationerne i hele kroppen. Besættelsesmuseet og de omkringliggende bunkere var uden tvivl hele besøget værd. Især fordi den bunker som vi besøgte, mindede om dem, som vi for 1,5 måned siden havde besøgt i Normandiet. Det siges, at tyskerne havde over 400 forskellige modeller, som de byggede bunkerne efter.

 

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Mennesker bevæger sig

Mennesker bevæger sig

Mennesker bevæger sigI oplægget til Vinterkoncerten 2023 blev alle deltagende skoler/opholdssteder inviteret til at bidrage med en lille film under en af overskrifterne:- Livsglæde, danseglæde, musikglæde - Ego sum terra – jeg er jorden – om klimaudfordringer-...

Så blev æbletræerne beskåret

Så blev æbletræerne beskåret

Så blev æbletræerne beskåret For flere år siden besluttede vi på opholdsstedet at lave en lille æbleplantage her på grunden. Æbletræerne blev indkøbt – alle gode, gamle, danske sorter som Belle de Boskoop, Elstar, Ingrid Marie m.fl. Det blev også til nogle rækker med...