Interview med Andrea Arceci


Praktikant, april-september 2020

Fortæl lidt om dig selv og hvorfor du kom til Bogense

Mit navn er Andrea Arceci, jeg er 30 år gammel og kommer fra Italien.Jeg kom til Danmark i januar 2020, fordi jeg havde tilmeldt mig et 10 mdr. kursus på Den Rejsende Højskole i Sydsjælland: 3 mdr. forberedelse, 6 mdr. arbejde på et udviklingsprojekt i Malawi, efterfulgt af 1 mdr. oplysningsarbejde om projektet i Europa.
Men da vi var klar til at tage flyveren til Det sydlige Afrika, satte lock-down i det meste af verden, pga. smittefare for Covid-19, en særdeles effektiv stopper for den plan. Italien var på det tidspunkt hårdt ramt og jeg fik det interessante tilbud at være nogle måneder i Bogense og give en hjælpende hånd, i første omgang med mere praktiske opgaver i køkken og grøntsagshave, men efterhånden også med især fritidsaktiviteter og ture med de unge.

Andrea Arceci sammen med unge på Sirocco

Hvad er din baggrund for at arbejde her?

Jeg har en bachelor i pædagogiske studier og en bachelor i idræt og sundhed, og så har jeg en passion for sporten squash, som jeg har dyrket i mange år. Denne passion har ført mig til rejser i andre lande, bl.a. ½ år som assisterende coach hos Squashrx i New York og flere år som assisterende coach for det nationale ungdomshold i Italien og jeg har selv været udøvende squashspiller igennem mange år på højt plan.

Igennem hele mit liv har jeg prøvet at kombinere mit arbejde og de færdigheder, som jeg har erhvervet igennem mine studier, og det har jeg haft rig mulighed for her i Bogense. Jeg har haft nogle fantastiske oplevelser sammen med de unge og følt, at jeg også har kunnet bruge mine pædagogiske erfaringer fra sportens verden, hvor jeg har undervist og trænet unge i squash.

Klar til en gang Squash

Hvordan har du så oplevet din tid i Bogense?

Hele det sidste år har mit liv været fyldt med uventede muligheder. Det, der har betydet meget for mig, har været mit ophold her i Bogense, som jeg også har betragtet som mit hjem de sidste 6 måneder. Jeg har både arbejdet her og lejet et værelse i de tilstødende bygninger.
Et hjem er ikke kun vægge, men det, der virkelig betyder noget, er forholdet mellem menneskene i hjemmet. Her har jeg været i stand til at opbygge vidunderlige venskaber og frem for alt gjort mig nogle livserfaringer, der har løftet mig – både på det menneskelige plan og rent professionelt.

Nyder udsigten på Salling Rooftop

Den danske model og den pædagogiske fremgangsmåde på opholdsstedet er jeg blevet meget imponeret af – heriblandt det med at have fokus på den enkelte unge og dennes personlige historie.

Hvad skal du så nu?

Jeg har siden i sommers undervist i squash i Odense Squash klub og har fået tilbudt en stilling der, som betyder, at jeg fremover vil bo og arbejde i Odense, med noget af det, som fylder rigtig meget i mit liv.
Jeg er taknemmelig for, at jeg fik muligheden for at arbejde på Opholdsstedet i Bogense og ser frem til at fortsætte samarbejdet på den ene eller den anden måde.

Smuk natur med Kattegat i baggrunden

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Tid til at stå på ski

Tid til at stå på ski

Skitur til Hafjell Her en lidt sjov video fra vores skitur til til Norge fra lørdag den 10 februar - onsdag den 14 februar, med 6 skønne unge og 4 pædagoger. Vi boede på Lillehammer Turistsenter, hvor vi sammen lavede fælles morgenmad, og 2 af dagene hyggede vi med...

Nytårskoncert 2024

Nytårskoncert 2024

Nytårskoncert 2024 Nytårskoncerten 2024, som fandt sted på Musikteateret i Holstebro den 20. januar, var endnu engang en fantastisk begivenhed. Der var en bred vifte af musik, dans og kunstneriske indslag, der underholdt og glædede publikum. Blandt tilskuerne var der...

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytår

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytår

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytår Vi sender hermed de bedste ønsker om et Rigtig Godt Nytår, hvor vi samtidig gerne vil sige tak for det forløbne år og glæde os til det næste. Vi vil gerne minde om invitationen til Nytårskoncerten d. 20. januar 2024 og at tilmelding...