Nytårskoncert 2024


Nytårskoncerten 2024, som fandt sted på Musikteateret i Holstebro den 20. januar, var endnu engang en fantastisk begivenhed. Der var en bred vifte af musik, dans og kunstneriske indslag, der underholdt og glædede publikum. Blandt tilskuerne var der en skøn blanding af skoleelever, unge fra opholdssteder og botilbud fra hele landet, lærere og pædagoger fra stederne, venner, familiemedlemmer, og samarbejdspartnere og venner fra både Europa, mange lande i Afrika, fra Indien, Syd- og Nordamerika og en enkelt fra Kina. For nogle var det deres første gang til koncerten, mens det for andre var en glædelig tradition, de havde set frem til.
Omkring 40 personer med tilknytning til Opholdsstedet i Bogense deltog i begivenheden: Venner af opholdsstedet, både nuværende og tidligere elever sammen med deres familier, professionelle samarbejdspartnere og medarbejdere.

Camilla, der er vores sygeplejerske, havde i flere år hørt om Nytårskoncerten. I år havde hun mulighed for at tage med og her er, hvad hun fortæller om sin oplevelse:

Hvad var det bedste ved Vinterkoncerten?
Det bedste, …. der var mange ting. Hvis jeg kun skal nævne én ting fra selve koncerten, så var det nok klaverkoncerten, med Beata Bilinska – hun var rigtig god.

De 4 spanske musikere, der spillede på saxofon, var overraskende gode. Det var også sjovt at høre historien om dem, og hvordan de blev en del af Nytårskoncerten, efter at de tilfældigvis kom i snak med Sune, konferencier og hovedansvarlig for Nytårskoncertens program, da de besøgte Galleriet Friends Forever i Berlin, hvor han arbejder til daglig.

Artisterne var utroligt nærværende, det gjorde at tiden fløj afsted!
Og det var fantastisk at være sammen med sine kollegaer og de unge på en anden måde.

Andre indtryk, du husker?
Gesang der Jünglinge af Karlheinz Stockhausen var elektroniske lyde. De gjorde indtryk på en anden måde. Det hele var lidt syret – faktisk fik jeg lidt hovedpine af det.

Hvad havde du forventet ifht. det, du har hørt omkring Nytårskoncerten?
Det var langt over mine forventninger. Hvis jeg skal beskrive det med 3 ord, så er det: Storslået, inspirerende, fællesskab.
Der var et højt serviceniveau, da man kom ind og fik sin plads. På en måde følte man sig eksklusiv til mode, da Musikteateret er et meget flot sted. Jeg følte mig meget velkommen, og jeg fik indtryk af, at alle andre havde det på samme måde, uanset hvilken relation de havde skolerne/arrangørerne, eller hvor de kommer fra. Der var en meget glad stemning, og man så hele tiden nogen, der var glade for at se hinanden. Der virkede som om, der var mange, der kendte hinanden.
Der har også været en del frivillige ressourcer involveret for at få det hele op og stå. Det var rørende at opleve den taknemlighed, artisterne udviste over at være en del af denne helt særlige koncert med et helt særligt publikum.

Hvad kan man bruge det til?
Jeg tror, at det er godt for fællesskabet. Det er godt for de unge at give dem et større indblik i samfundet og den verden, vi lever i. Fra scenen fortalte Sune om stykkerne og satte dem ind i en samfundsmæssig kontekst. Det er en måde at hjælpe dem til at udvide deres horisont. Koncerten kan ligeledes være med til at inspirere nogle, der f.eks. selv spiller et instrument eller synger. En af medarbejdernes sønner, som spiller violin, måtte op på 1. række og følge med på helt tæt hold, da symfoniorkesteret spillede.
Der var medvirkende og gæster repræsenteret fra mange forskellige lande, det var helt særligt.

Hvordan var maden? 
Super god – det var mega hyggeligt. Der var taget mange hensyn, og der var plads til alle. Der var alle typer mad, både vegansk, laktosefri og glutenfri. Personalet var meget servicemindede, de kom hele tiden og fyldte kanderne op. Mega hyggeligt og en god måde at slutte koncerten af på.


Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytår

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytår

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytår Vi sender hermed de bedste ønsker om et Rigtig Godt Nytår, hvor vi samtidig gerne vil sige tak for det forløbne år og glæde os til det næste. Vi vil gerne minde om invitationen til Nytårskoncerten d. 20. januar 2024 og at tilmelding...

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense En vigtig tradition på stedet er de to årlige familiedage, den ene i foråret den anden om efteråret. Det er dage, som er meget vigtige for os, og hvor vi skaber gode stunder sammen. Lørdag d. 4. november var en af disse mærkedage...

Efterårskoncert i Juelsminde

Efterårskoncert i Juelsminde

Efterårskoncert i Juelsminde Onsdag d. 15. november tog Opholdsstedet i Bogense del i den årlige Efterårskoncert, der altid finder sted i Juelsminde. Her er der fokus på de unges egen kunst og kunstneriske udtryk. Her fremfører elever, pædagoger og lærere en optræden...