Studietur til Vadehavet


Fra mandag d. 30. september – onsdag d. 2. oktober står programmet på Studietur til Vadehavet.
Mandag morgen var vi klar til at komme afsted til Vadehavet. Turen gik fra Bogense til Naturcenter Tønnisgård på Rømø. Her skulle vi ud for at finde Østers, som vi senere skulle tilberede. Vi fik også mulighed for at slibe raw som vi bagefter kunne tage med hjem. Nicki, Christoffer og Ingemann nød dette og der blev knoklet.

Da vi blev færdige, så indlogerede vi os i vores feriehytter hvor vi efterfølgende fik handlet i den lokale Dagli’Brugsen.. Aftensmaden blev lavet i fællesskab og østers blev tilberedt og nydt i André og Ingemanns feriehytte.

Aftenens program stod på forskellige aktiviteter. Ingemann, Nicki og Amir tog til swimmingpool’en, mens Christoffer, William, André, Jan og Mikkel spillede Meyer, som er et sjovt spil med terninger. Omkring kl. 22 var alle trætte og klar til at komme i seng.

 

Anden dag (tirsdag d. 1. oktober) var der fælles morgenmad. Efter morgenmad og smurte madpakker kørte vi ved 11.30 tiden mod Flyvestation Skrydstrup, hvor vi blev mødt af en meget kompetent seniorsergent, der fortalte os en masse historier og viste os rundt i området. Vi startede med at se – ikke mindre end 9 F16 fly lette fra kort afstand. Efterfølgende så vi en redningshelikopter med i alt 6.500 hestekræfter. Til sammenligning fortalte han, at en F16 fly havde utrolige 120.000 hestekræfter.

Efter en gennemført rundvisning tog vi til Ribe, hvor vi startede med at få en is. Efterfølgende stod programmet på guidet tur i Ribe by med fortælling om vikingerne. Historierne var virkelig interessant at høre, hvordan Ribe en gang havde været Danmarks hovedstad, hvordan kristendommen havde spredt sig og hvorledes de forskellige krige var blevet kæmpet i byen.

Da vi blev færdige, så tog vi ind i byen for at handle, så vi kunne få aftensmad. Menuen stod på frysepizzaer og østers, som møjsomligt blev tilberedt. Efter aftensmad blev der hygget med at spille Meyer – det var hylende morsomt.


Tredje dag (onsdag d. 2. oktober) var vores 3. og sidste dag på Rømø. Vi stod tidligt op og fik spist morgenmad og fik ligeledes smurt madpakker. Dagen stod på rengøring og forberedelse til vores tur til Pansermuseet i Oksbøl. Omkring kl. 9:45 chekkede vi ud af vores hytter i Rømø og kørte vores lange tur til Oksbøl. Da vi ankom til museet, så blev vi mødt af en ældre herre, som havde været i militæret igennem lang tid. Han fortalte os en masse historier om museet og om de forskellige uniformer og bæltekøretøjer som museet havde i sin samling.

Vi hørte om hvad der gjorde, at tanks blev udskiftet og hvorfor det var nødvendigt at følge med tiden. I godt halvanden time gik vi rundt i hele museet og fik prøvet en masse forskelligt. Højdepunktet var, da vi alle fik lov til at komme ned i et af tanksne. Alt i alt havde vores studietur været en stor oplevelse for vores unge.

 

 

 

 

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Forår i Bogense

Forår i Bogense

Forår i Bogense   På Opholdsstedet i Bogense kan vi godt mærke at det er blevet forår. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er stolte af vores park og de skønne rekreative områder som bålpladsen, boldbanen, drivhuset, æbletræerne mm. Det er dejligt at bo i...

Påske i Bogense

Påske i Bogense

Påske i Bogense På Opholdsstedet i Bogense havde vi planlagt en påsketur til Paris, men da det ikke var muligt, så vi har haft travlt med en masse andre aktiviteter, hvor vi især har været udenfor og på mange måder nydt det skønne vejr.     Flere artikler...

Byggedag på Opholdsstedet i Bogense

Byggedag på Opholdsstedet i Bogense

Byggedag på Opholdsstedet i Bogense Lørdag nød vi det gode vejr, mens græsplænen blev slået første gang. Drivhuset blev gjort fint rent og står nu klar til en ny sæson. En dejlig dag var det – og naturligvis med den fornødne afstand og alle de andre forholdsregler, vi...