Ungdomssanktion


På Opholdsstedet i Bogense har vi gennem flere år arbejdet med unge, som har været idømt en ungdomssanktion jævnfør Straffelovens § 74a.
”Ungdomssanktion” lyder måske som et lidt voldsomt ord, men i virkeligheden er det en enestående chance for at komme på ret kurs i sit liv.
Når man af retten er blevet idømt en ungdomssanktion, kan man på en anden måde sige, at der er en tro på den unge og tro på et udviklingspotentiale.

En ungdomssanktion er bygget op over 3 faser.

• Fase 1: Anbringelse i lukket regi på en sikret institution
• Fase 2: Anbringelse på åben døgninstitution eller opholdssted
• Fase 3: Udslusning (evt. i egen bolig) og ambulant tilsyn

Den unge vil ligeledes have tilknyttet en ”ungdomssanktionskoordinator” som vil følge den unge hele vejen gennem sanktionen og dens 3 faser. På den måde sikres der sammenhæng og en god overgang mellem faserne til fordel for den unge.

Når man ankommer til Bogense i fase 2 af sin ungdomssanktion, vil man flytte ind på afdelingen og have sit eget værelse. Her indgår man såvel som de andre unge og voksne i et fællesskab, hvor man har medansvar for at få hverdagen til at fungere godt.

Vi arbejder i fællesskab med den unge, om at nå i mål med handleplanen udarbejdet af kommunen. Der kan fx være mål omkring skolegang, beskæftigelse, fritid, selvstændighed og måske at øve sig i nogle andre strategier, når der er noget, der kan blive svært. Vi er med hele vejen og den unge er ikke alene. Vi samarbejder ligeledes med familien, sagsbehandlere og andre aktører for at skabe det bedst mulige forløb for den unge.

Vores fornemste opgave er, at skabe en tryg base hvor den unge kan få ro, struktur og forudsigelighed, til at udvikle sig med støtte og guidning fra os. Når den unge har gennemført sit fase 2 forløb, er vi klar til at hjælpe videre i fase 3, som også kan foregå her på opholdsstedet i et af vores udslusningshuse. Her hjælper vi den unge med at lære alle de ting der skal til, for at kunne navigere i en selvstændig voksen-tilværelse, med alt det der hører med.

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition Vinterkoncerten 2021 får, som rigtig meget andet i disse tider, et ganske andet udtryk, end vi er vant til. Sammen med skoler og opholdssteder landet over har vi på Opholdsstedet i Bogense og Bogense Heldagsskole inviteret vores elever,...

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020 Mandag d. 21. december var der gjort klar til en lille juleafslutning med masser af aktiviteter og lækker julemad. Programmet startede kl. 15.00, hvor der blev serveret æbleskiver. Kort efter blev der tid til at vise kortfilm, om året der gik. Alle...

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor? Idéen bag Whiteboard På Opholdsstedet i Bogense arbejder vi hele tiden med at udvikle på, hvordan vi kan formidle budskabet om vores tilbud og aktiviteter. På hjemmesiden og på Facebook udtrykker vi os digitalt mest i tekst, fotos og...