Vinterkoncert 2020


Dette års Vinterkoncert 2020, der blev afviklet i Musikteater Holstebro i weekenden, var igen en virkelig god oplevelse, med masser af forskellig slags musik, dans og anden kunst, underholdning og glade mennesker. Publikum er jo en dejlig blanding af elever fra skoler fra hele landet, lærere, venner og familie. Nogle var med for første gang – for andre er det en glædelig tilbagevendende begivenhed, som man ser frem til.

Fra Bogense var vi omkring 60, som deltog: Opholdsstedets gode venner, nuværende og tidligere elever og deres familie, nuværende og tidligere lærere og fra Nordfyns Højskole deltog en stor gruppe elever af blandede nationaliteter, som denne lørdag fik sig en helt særlig oplevelse sammen med alle os andre.

(Artiklen fortsætter under fotos)

Bente Hansen (tv) sammen med nuværende og tidligere elever

Bente Hansen (tv) sammen med nuværende og tidligere elever


Hvad er meningen?
”Meningen med at afholde sådan en koncert hvert år, med kvalitetsmusik opført af levende musikere, er enkel og ligetil:

Så får alle elever og lærere den erfaring med sig, og så deler vi den med en hel masse gode venner, forældre og andre familiemedlemmer og også med mange gæster fra Holstebro, som har benyttet sig af invitationen til at være med.

Klassisk musik og anden kvalitetsmusik er en stor værdi for alle mennesker og derfor bringes den helt hen til os – én gang om året. Så ved alle, hvad det omhandler og bliver den oplevelse rigere. Vigtigst er, at vi alle passer godt på vores liv og dertil hører også at berige det med kvalitetskunst, i hverdagen og ved større begivenheder som denne” – fra programmet, uddelt til Vinterkoncert Tvind 2020

Programmet startede kl. 13. og varede indtil kl. 18.30 hvorefter der blev serveret festmiddag. I løbet af koncerten var der 3 gode pauser, hvor der var tid til at fordøje indtryk fra scenen og snakke med vennerne.

Programmet startede med sang og dans leveret af Vinterkoncertkoret og musikere. Paolo Rossetti fra Italien optrådte sammen med lærere og elever med “The Fabulous Junk Orchestra”, der spillede på instrumenter lavet af genbrugsprodukter.

Stettin Kammerkor kom med flere indslag sammen med Balletskolen Holstebro.

Sand Kunst

Amir Hussain, lærer og underviser fra Opholdsstedet i Bogense, optrådte sammen med Sune Jørgensen. De gengav historien om en fattig nordmand, som for 200 år siden forsøgte at redde sin familie. Sune læste digtet, “Terje Vigen” op og Amir illustrerede fortællingen i billeder, lavet i sand.

Symfoniorkester, Filharmonia Zielonogórska, som har spillet til Vinterkoncerten hvert år siden 1993, spillede flere stykker af Ludwig van Beethoven og fra filmen Schindlers List.

I rækken af Tvinds koncerter, som begyndte i 1985, var denne Vinterkoncert 2020 nr. 35 i rækken.

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Byggedag på Opholdsstedet i Bogense

Byggedag på Opholdsstedet i Bogense Lørdag nød vi det gode vejr, mens græsplænen blev slået første gang. Drivhuset blev gjort fint rent og står nu klar til en ny sæson. En dejlig dag var det – og naturligvis med den fornødne afstand og alle de andre forholdsregler, vi...

Om højdepunkternes betydning på Opholdsstedet i Bogense

Om højdepunkternes betydning på Opholdsstedet i Bogense OL på Tvind - Vinterkoncerten - Sommerteater - Efterårskoncert   I disse dage, hvor vi følger myndighedernes henstillinger om at blive hjemme, kan vi vist alle mærke, hvor meget det egentlig betyder at være...

Corona beredskab

Corona Beredskab I disse dage er det en af hovedopgaverne at sikre, at alle de unge, som bor på opholdsstedet, bliver bedst beskyttet mod smitte med corona-virus, samt at vi alle tager de nødvendige forholdsregler for at forbygge spredning af evt. smitte. Vi snakker...