Vinterkoncert 2020


Dette års Vinterkoncert 2020, der blev afviklet i Musikteater Holstebro i weekenden, var igen en virkelig god oplevelse, med masser af forskellig slags musik, dans og anden kunst, underholdning og glade mennesker. Publikum er jo en dejlig blanding af elever fra skoler fra hele landet, lærere, venner og familie. Nogle var med for første gang – for andre er det en glædelig tilbagevendende begivenhed, som man ser frem til.

Fra Bogense var vi omkring 60, som deltog: Opholdsstedets gode venner, nuværende og tidligere elever og deres familie, nuværende og tidligere lærere og fra Nordfyns Højskole deltog en stor gruppe elever af blandede nationaliteter, som denne lørdag fik sig en helt særlig oplevelse sammen med alle os andre.

(Artiklen fortsætter under fotos)

Bente Hansen (tv) sammen med nuværende og tidligere elever

Bente Hansen (tv) sammen med nuværende og tidligere elever


Hvad er meningen?
”Meningen med at afholde sådan en koncert hvert år, med kvalitetsmusik opført af levende musikere, er enkel og ligetil:

Så får alle elever og lærere den erfaring med sig, og så deler vi den med en hel masse gode venner, forældre og andre familiemedlemmer og også med mange gæster fra Holstebro, som har benyttet sig af invitationen til at være med.

Klassisk musik og anden kvalitetsmusik er en stor værdi for alle mennesker og derfor bringes den helt hen til os – én gang om året. Så ved alle, hvad det omhandler og bliver den oplevelse rigere. Vigtigst er, at vi alle passer godt på vores liv og dertil hører også at berige det med kvalitetskunst, i hverdagen og ved større begivenheder som denne” – fra programmet, uddelt til Vinterkoncert Tvind 2020

Programmet startede kl. 13. og varede indtil kl. 18.30 hvorefter der blev serveret festmiddag. I løbet af koncerten var der 3 gode pauser, hvor der var tid til at fordøje indtryk fra scenen og snakke med vennerne.

Programmet startede med sang og dans leveret af Vinterkoncertkoret og musikere. Paolo Rossetti fra Italien optrådte sammen med lærere og elever med “The Fabulous Junk Orchestra”, der spillede på instrumenter lavet af genbrugsprodukter.

Stettin Kammerkor kom med flere indslag sammen med Balletskolen Holstebro.

Sand Kunst

Amir Hussain, lærer og underviser fra Opholdsstedet i Bogense, optrådte sammen med Sune Jørgensen. De gengav historien om en fattig nordmand, som for 200 år siden forsøgte at redde sin familie. Sune læste digtet, “Terje Vigen” op og Amir illustrerede fortællingen i billeder, lavet i sand.

Symfoniorkester, Filharmonia Zielonogórska, som har spillet til Vinterkoncerten hvert år siden 1993, spillede flere stykker af Ludwig van Beethoven og fra filmen Schindlers List.

I rækken af Tvinds koncerter, som begyndte i 1985, var denne Vinterkoncert 2020 nr. 35 i rækken.

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition

Vinterkoncert 2021 Edition Vinterkoncerten 2021 får, som rigtig meget andet i disse tider, et ganske andet udtryk, end vi er vant til. Sammen med skoler og opholdssteder landet over har vi på Opholdsstedet i Bogense og Bogense Heldagsskole inviteret vores elever,...

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020

Juleafslutning 2020 Mandag d. 21. december var der gjort klar til en lille juleafslutning med masser af aktiviteter og lækker julemad. Programmet startede kl. 15.00, hvor der blev serveret æbleskiver. Kort efter blev der tid til at vise kortfilm, om året der gik. Alle...

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor?

Whiteboard-animation – hvorfor? Idéen bag Whiteboard På Opholdsstedet i Bogense arbejder vi hele tiden med at udvikle på, hvordan vi kan formidle budskabet om vores tilbud og aktiviteter. På hjemmesiden og på Facebook udtrykker vi os digitalt mest i tekst, fotos og...