3D print


Bogense Heldagsskole har vi, som noget helt nyt, anskaffet os en 3D printer, så eleverne kan lære, hvor let det kan være at komme fra idé – til model – til et endeligt produkt.

Hvilken printer skal man vælge?

Hvis man er helt ny og ikke kender til 3D print, er det altid godt at søge viden om emnet på Youtube. Det gjorde vi også og endte med at vælge en ”Creality 3D Ender 3 pro”, som vi fik bestilt online. Da vi modtog printeren, gik vi straks i gang med at samle den, hvilket kun tog os 1-2 timer. Da printeren var samlet, var det vigtigt at få den kalibreret. Det handler om at få højden på printpladen til at sidde præcis, så der ikke bliver problemer med at printe.


Vi har valgt at bruge gratis-programmet Tinkercad til at designe og formgive vores idéer. Det gode ved Tinkercad er, at det er let at bruge og ikke kræver nogen kodning eller anden kunnen indenfor 3D-design. Det andet er, at der ligger en masse færdigudviklede designs i deres galleri, som frit kan downloades og printes. Der er ligeledes mulighed for, at man selv kan uploade til galleriet, så andre kan drage nytte af dem. Det er jo lidt sjovt at se, at ens design bliver brugt.


Når man har produceret eller udviklet et design, skal man konvertere filformatet, så printeren kan læse det. Her bruger vi et andet gratis program Ultimaker Cura, der konverterer designet til et andet format, og man kan se, hvor mange gram filmanet (plastik), der skal bruges til at printe en model. Typisk kan en lille model af en bil eller et navneskilt kræve 20-30 gram plastik, og det tager 2-3 timer at printe det. Laver man noget mere avanceret, kan det tage 7-8 timer, så man skal have lidt tålmodighed, når man arbejder med 3D-print.

Christoffer, der to gange om ugen bliver undervist i IT, og herunder i 3D print, har udviklet et navneskilt, et hangtag (til brug som en slags personlig nøglering), og så har vi lavet en lille model af en kendt bygning i Bahrain, som han synes, det kunne være spændende at besøge engang. Lige for tiden arbejder vi på at printe en 9M Bayonet fra spillet CSGO, som er bygget op omkring 6 elementer, der skal printes hver for sig og efterfølgende limes sammen.
Vi har mange forskellige elever, og for hver enkelt er det vigtigt, at vi bliver gode til at finde på og udforske lige netop dét, som kan være med til at fange deres interesse.

 

 

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Åbent Hus

Åbent Hus

Åbent Hus Fredag d. 24. september havde Opholdsstedet i Bogense og Bogense Heldagsskole ”Åbent Hus”, hvor vi kunne byde naboer, venner og bekendte ind til friskbrygget kaffe, the og hjemmebagte kager. De besøgende var glade for at kigge forbi og få indblik i vores...

Besøg hos Danmarks Forsorgsmuseum

Besøg hos Danmarks Forsorgsmuseum

Besøg hos Danmarks Forsorgsmuseum Torsdag d. 2. april var der ekskursion til Svendborg. Ved ankomsten fandt gruppen et hyggeligt sted ved marinaen, hvor de fik indtaget deres medbragte madpakker. Efter lidt godt at spise gik opgaven ud på at udfylde det medbragte...

Sommerprogram 2021

Sommerprogram 2021

Sommerprogram 2021 Vi har skabt et Sommerprogram 2021 med masser af aktiviteter og oplevelser i DK, både tæt på Nordfyn, men også med ture til Sønderjylland, Sjælland og rundt på Fyn. Programmet kan ses på sidste side i dette nyhedsbrev. I 6 uger har de unge på...