Efterårskoncerten i Juelsminde


Hvert år i november afholdes der Efterårskoncert i Juelsminde, hvor der er fokus på kunsten og kunstneriske udtryk. Her fremfører unge og pædagoger/lærere en optræden på scenen med eksempelvis musik, sange, danse, selvskrevne digte, videofilm osv.

Efterårskoncerten med sine 150-200 deltagende er et kulturelt højdepunkt i vores kalenderår. Temaet for alle optrædener og plakatkonkurrencen var: “MUSIKGLÆDE – DANSEGLÆDE – LIVSGLÆDE” – ”Mennesker bevæger sig” – Ego sum terra, Jeg er jorden”.
Koncerten består af 10-15 minutters optræden fra hvert sted, konkurrence om den bedste borddekoration, den bedste kage og ikke mindst den flotteste udførte plakat.

Også i år har Opholdsstedet i Bogense været med på noderne. Igennem et tæt samarbejde mellem lærere, pædagoger og de unge er det lykkedes for os at præstere et lille show med kendte Disney-sange som Menneskesøn, Frozen – Let it go, Den Lille Havfrue – Under the Sea og Bjørne Brødre. Sangene blev sunget på dansk, engelsk, spansk og polsk.

Da alle skoler og opholdsstedet var færdige med at optræde, blev det tid til smage på de hjemmebagte kager.

Opholdsstedet i Bogense fik udvalgt en af sine plakater til at være en af de 8 bedste fra stævnet i Jylland, som derefter er gået videre sammen med 4 plakater fra Efterårskoncerten på Sjælland. Til sidst udvælger en dommerkomité de 3 bedste – og det bliver svært! De udvalgte plakater trykkes professionelt og sendes ud til alle deltagende skoler og opholdssteder.

Efterårskoncerten danner rammen om mange vigtige elementer. Alle bestræber sig på at præsentere deres bedste på scenen og at være et godt publikum. Det er en begivenhed, der bringer unge mennesker sammen i et rum af samhørighed og fællesskab. Mange prøver her at stå på en scene for første gang, opleve den naturlige nervøsitet, at verden ikke falder sammen, hvis man gør en fejl, men at man samtidig også skal anstrenge sig for at vise publikum en flot præstation.

Her et uddrag af vores elevdigte fra Poesibogen 2022


Se vores optræden på linket her: https://www.facebook.com/opholdsstedetibogense/videos/1099547950749371

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Nytårskoncert 2024

Nytårskoncert 2024 Nytårskoncerten 2024, som fandt sted på Musikteateret i Holstebro den 20. januar, var endnu engang en fantastisk begivenhed. Der var en bred vifte af musik, dans og kunstneriske indslag, der underholdt og glædede publikum. Blandt tilskuerne var der...

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytår

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytår

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytår Vi sender hermed de bedste ønsker om et Rigtig Godt Nytår, hvor vi samtidig gerne vil sige tak for det forløbne år og glæde os til det næste. Vi vil gerne minde om invitationen til Nytårskoncerten d. 20. januar 2024 og at tilmelding...

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense En vigtig tradition på stedet er de to årlige familiedage, den ene i foråret den anden om efteråret. Det er dage, som er meget vigtige for os, og hvor vi skaber gode stunder sammen. Lørdag d. 4. november var en af disse mærkedage...