Efterårskoncerten i Juelsminde


Hvert år i november afholdes der Efterårskoncert i Juelsminde, hvor der er fokus på kunsten og kunstneriske udtryk. Her fremfører unge og pædagoger/lærere en optræden på scenen med eksempelvis musik, sange, danse, selvskrevne digte, videofilm osv.

Efterårskoncerten med sine 150-200 deltagende er et kulturelt højdepunkt i vores kalenderår. Temaet for alle optrædener og plakatkonkurrencen var: “MUSIKGLÆDE – DANSEGLÆDE – LIVSGLÆDE” – ”Mennesker bevæger sig” – Ego sum terra, Jeg er jorden”.
Koncerten består af 10-15 minutters optræden fra hvert sted, konkurrence om den bedste borddekoration, den bedste kage og ikke mindst den flotteste udførte plakat.

Også i år har Opholdsstedet i Bogense været med på noderne. Igennem et tæt samarbejde mellem lærere, pædagoger og de unge er det lykkedes for os at præstere et lille show med kendte Disney-sange som Menneskesøn, Frozen – Let it go, Den Lille Havfrue – Under the Sea og Bjørne Brødre. Sangene blev sunget på dansk, engelsk, spansk og polsk.

Da alle skoler og opholdsstedet var færdige med at optræde, blev det tid til smage på de hjemmebagte kager.

Opholdsstedet i Bogense fik udvalgt en af sine plakater til at være en af de 8 bedste fra stævnet i Jylland, som derefter er gået videre sammen med 4 plakater fra Efterårskoncerten på Sjælland. Til sidst udvælger en dommerkomité de 3 bedste – og det bliver svært! De udvalgte plakater trykkes professionelt og sendes ud til alle deltagende skoler og opholdssteder.

Efterårskoncerten danner rammen om mange vigtige elementer. Alle bestræber sig på at præsentere deres bedste på scenen og at være et godt publikum. Det er en begivenhed, der bringer unge mennesker sammen i et rum af samhørighed og fællesskab. Mange prøver her at stå på en scene for første gang, opleve den naturlige nervøsitet, at verden ikke falder sammen, hvis man gør en fejl, men at man samtidig også skal anstrenge sig for at vise publikum en flot præstation.

Her et uddrag af vores elevdigte fra Poesibogen 2022


Se vores optræden på linket her: https://www.facebook.com/opholdsstedetibogense/videos/1099547950749371

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Kulturdage 2023

Kulturdage 2023

Opholdsstedet i Bogense har æren af at kunne fortælle, at vi i samarbejde med Bogense Heldagsskole er ved at arrangere ”Kulturdage d.2. og 3. juni 2023”. Se vores foreløbige plakat, der løbende bliver opdateret. Find mere info om programmet her Flere artikler fra...

Kurser og kompetenceudvikling

Kurser og kompetenceudvikling

Kurser og kompetenceudviklingI marts var alle medarbejdere på kursus med Niels Braüner fra ”Magt og Omsorg”. Det var ikke første gang vi blev præsenteret for Voksenansvarsloven. Vi har besluttet at holde et årligt kursus i det svære – det, vi håber, ikke sker, men som...

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense

Familiedag på Opholdsstedet i Bogense

  Familiedag på Opholdsstedet i Bogense En vigtig tradition på Opholdsstedet i Bogense er to årlige familiedage, den ene i foråret den anden om efteråret. Her inviteres de unges familier og venner, som her får mulighed for at se hvordan de bor, møde de andre unge,...