Efterårskoncerten i Juelsminde


Hvert år i november afholdes der Efterårskoncert i Juelsminde, hvor der er fokus på kunsten og kunstneriske udtryk. Her fremfører unge og pædagoger/lærere en optræden på scenen med eksempelvis musik, sange, danse, selvskrevne digte, videofilm osv.

Efterårskoncerten med sine 150-200 deltagende er et kulturelt højdepunkt i vores kalenderår. Temaet for alle optrædener og plakatkonkurrencen var: “MUSIKGLÆDE – DANSEGLÆDE – LIVSGLÆDE” – ”Mennesker bevæger sig” – Ego sum terra, Jeg er jorden”.
Koncerten består af 10-15 minutters optræden fra hvert sted, konkurrence om den bedste borddekoration, den bedste kage og ikke mindst den flotteste udførte plakat.

Også i år har Opholdsstedet i Bogense været med på noderne. Igennem et tæt samarbejde mellem lærere, pædagoger og de unge er det lykkedes for os at præstere et lille show med kendte Disney-sange som Menneskesøn, Frozen – Let it go, Den Lille Havfrue – Under the Sea og Bjørne Brødre. Sangene blev sunget på dansk, engelsk, spansk og polsk.

Da alle skoler og opholdsstedet var færdige med at optræde, blev det tid til smage på de hjemmebagte kager.

Opholdsstedet i Bogense fik udvalgt en af sine plakater til at være en af de 8 bedste fra stævnet i Jylland, som derefter er gået videre sammen med 4 plakater fra Efterårskoncerten på Sjælland. Til sidst udvælger en dommerkomité de 3 bedste – og det bliver svært! De udvalgte plakater trykkes professionelt og sendes ud til alle deltagende skoler og opholdssteder.

Efterårskoncerten danner rammen om mange vigtige elementer. Alle bestræber sig på at præsentere deres bedste på scenen og at være et godt publikum. Det er en begivenhed, der bringer unge mennesker sammen i et rum af samhørighed og fællesskab. Mange prøver her at stå på en scene for første gang, opleve den naturlige nervøsitet, at verden ikke falder sammen, hvis man gør en fejl, men at man samtidig også skal anstrenge sig for at vise publikum en flot præstation.

Her et uddrag af vores elevdigte fra Poesibogen 2022


Se vores optræden på linket her: https://www.facebook.com/opholdsstedetibogense/videos/1099547950749371

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense Her er familiedage en dybt forankret tradition, med to årlige begivenheder, en om foråret og en om efteråret, der samler både ansatte og deres familier, unge og deres familier i fællesskabets navn. Disse dage er af afgørende...

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen - en verden til forskel Interview med Iwo Belak, pædagog på opholdsstedet i Bogense: ”Vi var 3 afsted på denne tur, to voksne og en ung. Eric, som er praktikant, Kevin og mig. Det var en fem dages tur fra den 24. marts - 29. marts 2024. Vores første stop...

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedets kulturhistorie Under Kulturdagene den 2. og 3. juni 2023, blev der præsenteret en mangfoldighed af aktiviteter, som tiltrak mere end 400 gæster. I denne forbindelse bidrog medarbejdere og frivillige fra Bogense Heldagsskole og...