March mod Ensomhed ’22


Hvert år fra uge 32 til og med uge 41 gennemfører Patrick Cakirli, ”March mod Ensomhed”, hvor han vandrer 2.000 kilometer fra Nexø på Bornholm til Esbjerg i Jylland.

Her er ruten for 2022 – Foto: March mod Ensomhed

Konceptet for ”March mod Ensomhed” er som følger: Patrick må ikke gå, medmindre han har følgeskab – ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Patrick udfører ”March mod Ensomhed” for at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle ind til ”March mod Ensomheds” Landsindsamling, som hvert år støtter et nyt initiativ, som forebygger og afhjælper ensomhed.

Fra Bogense til Middelfart

I forbindelse med at ”March mod Ensomhed” ankom til Bogense tirsdag aften, ønskede vi fra Opholdsstedet i Bogense også at gå med nogle kilometer, når karavanen gik den næste etape onsdag d. 31. August, fra Bogense til Middelfart, i alt en distance på over 30 kilometer, fra Bogense Rådhus til Middelfart Rådhus.

Patrick har en “filmvogn” med, der er udstyret med praktiske ting og et kamera, der sender LIVE Stream fra hele turen gennem Danmark. Følg med her: https://www.facebook.com/marchmodensomhed

Patrick Cakirli i Bogense

Patrick Cakirli siddende foran Bogense Rådhus

Dagen startede med kaffe og morgenbrød, organiseret af Frivilligcenteret i Bogense, samt praktisk info. Med elever fra både Bogense Skole, Nordfyns Højskole, Frivilligcenteret og andre interesserede, blev det til flere hundrede fremmødte. Stemningen var helt i top, og det var glædeligt at se så mange bakke op om denne gode sag.

Frivillige foran Bogense Rådhus

Frivillige foran Bogense Rådhus

Under turen fik opholdsstedets medarbejder, Amir Hussain, mulighed for at tale med Patrick og få snakket om, hvorfor denne aktion er så vigtig.

Amir Hussain og Patrick Cakirli ved vejen

Amir Hussain og Patrick Cakirli ved vejen

Hvorfor er det vigtigt, at vi deltager?

På turen fortalte Patrick om sin opvækst og de udfordringer, han havde været igennem i sin barndom/ungdom. Her fortalte han også, hvorfor det var vigtigt for ham, at han fik startet ”March mod Ensomhed” op.

Amir fortæller:
“Opholdsstedet i Bogense bakker op, fordi vi også kender til problematikken. Vi kender alle nogen, der ikke føler sig inkluderet eller bor alene. Det er vigtigt, at vi også tænker på dem og rækker ud mod dem.”

“For alle mennesker betyder bekendtskaber meget, men for dem, som ikke har det store netværk, betyder det alt, når han eller hun bliver hilst på i Netto, eller når naboen bruger et par minutter af sin tid på at snakke lidt. Det er ikke alle, der har familie eller tætte venner. Derfor er det vigtigt, at vi alle tager os af dem, vi møder og lærer at kende, for alle har brug for at blive set og anerkendt”.

Efter 5 kilometers vandring stoppede turen for os fra Opholdsstedet i Bogense, mens Patrick og en god gruppe forsatte marchen videre mod Middelfart.

March mod Ensomhed på landevejen

March mod Ensomhed på landevejen

Følg med her

Ønsker du at gøre Patrick følgeskab på en etape under ”March mod Ensomhed” ’22, så kan du gå ind på etapeoversigten via linket: https://www.facebook.com/marchmodensomhed/events.
Det er gratis at deltage, og man bestemmer selv, hvor og hvor langt eller kort man vil gå med.

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense Her er familiedage en dybt forankret tradition, med to årlige begivenheder, en om foråret og en om efteråret, der samler både ansatte og deres familier, unge og deres familier i fællesskabets navn. Disse dage er af afgørende...

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen - en verden til forskel Interview med Iwo Belak, pædagog på opholdsstedet i Bogense: ”Vi var 3 afsted på denne tur, to voksne og en ung. Eric, som er praktikant, Kevin og mig. Det var en fem dages tur fra den 24. marts - 29. marts 2024. Vores første stop...

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedets kulturhistorie Under Kulturdagene den 2. og 3. juni 2023, blev der præsenteret en mangfoldighed af aktiviteter, som tiltrak mere end 400 gæster. I denne forbindelse bidrog medarbejdere og frivillige fra Bogense Heldagsskole og...