Studietur til København 2018


De faglige mål med studieturen var blandt andet at komme ud og lære og at se hvilke tidlige faktorer, der har betydning for børns udvikling til unge voksne. Selvom at de fleste unge i Danmark trives og klarer sig godt, så er der stadig en stor gruppe, hvis hverdag er domineret af en række udfordringer.
Turen til København skulle bl.a. bruges på at gøre eleverne mere bevidste om de mange muligheder, som for alvor udfordrer de unge i dag men også på at gøre de unge mere bevidste om, at de ikke står helt alene med ansvaret for at træffe de rigtige beslutninger/valg.

Vi tænker fællesskab og nye venskaber, noget unge har rig mulighed for at dyrke i skolen, i ungdomsklubben eller som medlem af en fodboldklub m.m. Derfor havde vi valgt at besøge følgende steder: Fælledparken Skaterpark, Sjakket og Brøndby Stadion. Alle steder som på hver deres måde, tilbyder forskellige aktiviteter for unge.

Mandag d. 8. oktober: Afgang fra Opholdsstedet i Bogense kl. 10 med kurs mod Skolerne i Boserup, hvor vi skulle overnatte. Vi stoppede undervejs ved Netto i Bogense, hvor der blev købt lækkerier til køreturen. Vi havde planlagt at indlogere os i Boserup ved Roskilde, inden turen gik til København. Her ankom vi ved 13-tiden hvor bilen hurtigt blev pakket ud og bagage båret op på 3. sal. Alle mand havde hver deres værelse med egen håndvask. Desuden var der fælleskøkken, opholdsstue samt bad og toilet. Det var rigtige gode forhold og beskeden fra Boserup lød på, at ”nu skal I bare føle jer hjemme”.
Første stop mandag var Fælledparken Skaterpark. Parken er, med sine 4500 m2, Danmarks næststørste skaterpark, kun overhalet af Helsingør Multipark. Fælledparken er den perfekte park for alle uanset niveau og er bygget i samarbejde med skatere fra den danske skaterscene for, at sikre den bedst mulige park. Efter at have observeret de unge og deres muligheder besluttede vi os for at gå en tur gennem Strøget, videre til Københavns Hovedbanegård og Istedgade. Vi spiste frokost på en hyggelig Italiensk restaurant

Flertallet bestemte sig for at spise aftensmad på Restaurant Hua Long i Roskilde, hvor der var lækre buffeter, forskellige kinesiske menuer. Dragana kaldte oplevelse for ”Den gode stemning”. Efter en vellykket og dejlig madoplevelse sluttede vi dagen af med en god film i Roskilde Kino.

Tirsdag d. 9. oktober: Første punkt på dagen var et besøg hos Sjakket. ”Sjakket” eller ”Gadesjakket” som det hed dengang, har siden starten i 1991 været et fristed for børn og unge i København.
”Vi lærer børn og unge at tro på sig selv, iagttage deres omgivelser og være åbne over for de muligheder, der er for dem.” (Sjakket, 2010)
Vi snakkede med Lederen for Sjakket, Khosrow Bayat som bl.a. fortalte om deres tidlige indsats også kaldet Ghetto indsats for unge helt ned til 6-årsalderen og op til 13-14 år. Han fortalte, at der ca. er tilknyttet 180 unge til Sjakket og at det bl.a. kræver stor opbakning fra forældre, frivillige og skoler for at dette kan fungere optimalt. Der er 5 fastansatte tilknyttet Sjakket, resten er frivilligt arbejde fra forældre m.m.

Kl. 15.00 havde vi booket rundvisning på Brøndby Stadion. Amatørafdelingen i Brøndby er Danmarks største, rent medlemsmæssigt, og vægter bredde- og elitefodbold for både piger og drenge. Det er klubbens fundament for succes og fungerer som fødekæde for de ældste talenthold. Vi fik f.eks. at vide, at man gør ufattelig meget for at alle både store og små føler, at de er en del af et fællesskab. Sloganet i Brøndby lyder således ”Ingen over klubben”, hvilket siger meget om klubånden.
Vores guide fortalte, at alle – uanset køn, alder, nationalitet, religion eller talent, skal have muligheden for at komme med på rejser. Har man ikke penge nok til turen, så kan klubben evt. gå ind og give tilskud eller betale beløbet, der kræves. Brøndby stiller desuden træningsfaciliteter til rådighed for andre klubber, skoler m.m., hvis lysten skulle være der.


Rundvisningen var rigtig spændende og alle mand deltog med stor interesse. Drengene fik bl.a. lov til at få taget billeder mens de holdt nogle af de store pokaler.

Efter rundvisningen på Brøndby Stadion gik turen hjem mod Opholdsstedet i Bogense.

 

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

 

Om højdepunkternes betydning på Opholdsstedet i Bogense

Om højdepunkternes betydning på Opholdsstedet i Bogense OL på Tvind - Vinterkoncerten - Sommerteater - Efterårskoncert   I disse dage, hvor vi følger myndighedernes henstillinger om at blive hjemme, kan vi vist alle mærke, hvor meget det egentlig betyder at være...

Videoer

Videoer Studietur til Bahrain 2019     Vinterkoncert i Holstebro 2020 Leder Bente Hansenbente@opholdsstedet-bogense.dkCVR-nummer 27829317 Facebook Opholdsstedet i BogenseStegøvej 25400...

Corona beredskab

Corona Beredskab I disse dage er det en af hovedopgaverne at sikre, at alle de unge, som bor på opholdsstedet, bliver bedst beskyttet mod smitte med corona-virus, samt at vi alle tager de nødvendige forholdsregler for at forbygge spredning af evt. smitte. Vi snakker...