“Vinterkoncert i maj” – 2022


Søndag d. 22. maj var vi til ”Vinterkoncert i maj” i Musikteateret i Holstebro – en fantastisk oplevelse.

Den 22. maj i år blev der afholdt en forsinket vinterkoncert. I den forbindelse stillede vi nogle af vores gæster spørgsmålet: “Hvad var det bedste ved årets koncert?”

Maja Mørk, pædagogmedhjælper og sygeplejestuderende.
– Det fælles tredje. At man kan mødes om noget fælles, noget kulturelt og at man er sammen om oplevelsen.
– At man får udvidet sin horisont. Det er ikke så tit, man hører klassisk musik.

– Med Vinterkoncerten formår man at sætte fokus på problematikker – der fortælles, hvad man kan gøre – f.eks. at kunne være selvforsynende. Her tænker jeg vindmøllen. At kunne tænke grønnere løsninger – skabe noget sammen i fællesskab.

Jeg synes, at det er specielt, når vi er så mange, der kan synge sammen i fællesskab – på den måde startede og sluttede vi sammen.

Maren Lindqvist, ven og tidl. mangeårig vært for solister, der skulle optræde til Vinterkoncerterne.

– Tænker på den gode rolige stemning som hele temaet gjorde, f.eks. ”Musik bekræfter vores humanitet”
– Musikken til alle Møllens billeder var fantastisk.
– Det store Kor med dets sange.
– En uforglemmelig dag med skønne musikalske oplevelser.

Ole Kleiner, bestyrelsesmedlem:
– Fantastiske gode musikindslag, herunder dejlig ballet.
– Hyggelige pauser, hvor man kunne snakke med nye og “gamle” venner og bekendte
– Flot foto-udstilling bl.a. med Tvinds fantastiske mølle-projekt

Emma Christophersen, datter af mangeårig medarbejder og sygeplejestuderende
– Jeg kunne godt lide det, at der var balletdans til musikken – så der skete noget på scenen – ellers falder jeg bare i søvn.
– Jeg var også vild med Salt-kunst-fortællingen – man sidder ikke bare og lytter. Når der sker noget på scenen, og man kan kombinere musikken med en aktivitet på scenen, så kan man bedre holde fokus. Generelt var alle megagode.

– Jeg synes at stemningen var supergod. Der var ikke så mange unge med denne gang, som der ellers plejer. Når der sker noget på scenen, så lytter man også mere fokuseret på, hvad der sker på scenen – det synes jeg er meget positivt.

Det at man kan spise sammen bagefter, det er også fedt, så får man en god afslutning sammen. Hvis der er noget, man ikke har forstået, så har man også mulighed for at gå op til kunstnerne og snakke med dem, for de er også med til fællesspisning. For nogle unge kan det være en stor oplevelse, måske oplever de ikke så meget. De kan sige til vennerne, at de var sammen med de megagode dansere og sad og spiste sammen med dem. Her kan mange unge blive inspireret.

Ingrid, køkkenassist, og hendes søn Andreas, 7 år
– Cellosolisten gjorde et stort indtryk på mig, han var meget dygtig.
– Symfoniorkesterets performance var en stor oplevelse. Jeg har aldrig hørt et symfoniorkester live.
– Naturfilmen som blev vist, mens der blev spillet musik fra Lion King, var meget flot.

Koncerten blev i januar udsat pga. Corona, derfor det pudsige navn. Disse koncerter har været en tradition igennem mange år. Hvert år nyder vi denne oplevelse sammen med vores elever, tidligere elever, forældre og gode venner fra nær og fjern. Salen var fuld og stemningen var i top – både på scenen og blandt publikum.

Programmet for dagen indeholdt fællessang, cellokoncert, ballet, salttegning illustreret af vores underviser Amir Hussain. Herudover var der dejlig kendt filmmusik fra Lion King og meget mere. Se det detaljerede program her.
En fantastisk dag med nye og gamle venner og bekendte. En kæmpe tak til arrangørerne, som havde komponeret denne helt særlige dag til glæde og gavn for vores unge og alle os andre.



Vinterkoncert -arrangeret af Kunstforeningen af 22. marts 1985 er en af de mest fantastiske og uforglemmelige kulturarrangementer. En gang om året i januar eller februar, mødes mange hundrede elever, forældre, lærere, venner og bekendte til en stor dag med et pust fra en anden verden. Her bliver god klassisk musik og moderne musik fra hele verden serveret med stor følelse og stor fornemmelse for eleverne.

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense Her er familiedage en dybt forankret tradition, med to årlige begivenheder, en om foråret og en om efteråret, der samler både ansatte og deres familier, unge og deres familier i fællesskabets navn. Disse dage er af afgørende...

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen - en verden til forskel Interview med Iwo Belak, pædagog på opholdsstedet i Bogense: ”Vi var 3 afsted på denne tur, to voksne og en ung. Eric, som er praktikant, Kevin og mig. Det var en fem dages tur fra den 24. marts - 29. marts 2024. Vores første stop...

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedets kulturhistorie Under Kulturdagene den 2. og 3. juni 2023, blev der præsenteret en mangfoldighed af aktiviteter, som tiltrak mere end 400 gæster. I denne forbindelse bidrog medarbejdere og frivillige fra Bogense Heldagsskole og...