Interview med ung mand, 18 år


Opholdsstedet i Bogense har lavet en række interviews med de unge om deres liv på opholdsstedet. Grundet særlige hensyn, er navnene på de unge ikke nævnt i artiklen.


Hvor længe har du boet her?

Jeg har boet i Bogense i ca. 4 måneder

Hvordan er din hverdag?

Min hverdag er for det meste meget god, nogle dage kan den være dårlig afhængig af mit humør. Jeg styrketræner og går til traumecenter to gange om ugen. Jeg elsker at komme til vandpibecafe Casablanca i Odense, jeg kender dem der ejer det. Som person holder jeg af orden omkring mig. Det har jeg fra min mor. Jeg har styr på tingene og kan ikke holde ud, når der ikke er rent, og når det roder.

Hvad er dine ansvarsområder? /og hvad har du brug for hjælp til?

Jeg bor i et af de små huse nede i parken.

Jeg handler selv ind, tager mig af rengøring, klipper hæk, slår græs og passer på huset. Desuden har jeg det overordnede ansvar for rengøring af alle biler på opholdsstedet. Det gør jeg hver 14. dag.

Det som jeg primært har brug for hjælp til, det er mit temperament. Alle skal behandles med respekt. Igennem min barndom har jeg været udsat for vold af min far. Det har gjort, at jeg hurtigt kan blive sur, når jeg kan se, at der er noget, der ikke er i orden. F.eks. hvis jeg føler, at nogen snakker ”grimt” til mig eller til en anden person, det kan få mig til at blive gal indvendigt. Jeg har været så heldig, at traumacentret har givet mig nogle værktøjer, som jeg kan bruge, inden jeg når op i det røde felt. Det er jeg meget glad for.

Hvad kan du godt lide ved at bo her?

Jeg kan godt lide, at man åbent kan diskutere tingene her. Jeg føler, at jeg bliver forstået, og at de forstår, når jeg har brug for hjælp. Jeg har problemer med mine fødder, jeg er platfodet, så det gjorde ondt i fødderne. Jeg fik en tid hos en specialist med nogle måneders ventetid. Det, syntes de, var urimelig lang tid, så der blev købt nogle nye ergonomiske sandaler til mig, og siden da har mine fødder det meget bedre.

Når jeg har brug for det, kan jeg be om et møde med vores afdelingsleder. Han motiverer mig og rejser sig, når han hilser på mig. Det er ting, som jeg ikke har oplevet før, som jeg helt sikkert kan bruge videre i livet. Jeg kan godt lide, når jeg bliver rost, når jeg har lavet mad, eller når jeg får konstruktiv kritik. Så ved jeg, hvad jeg kan gøre bedre. Pædagogerne som jeg er sammen med, er gode til at hjælpe mig videre på vej.

Hvilke ønsker har du for fremtiden?

Jeg skal snart til at starte på STU, men mine udfordringer er, at jeg er ordblind og har heller ikke gået i skole i Syrien, grundet krigen. I fremtiden kunne jeg godt tænke mig at blive vagt eller politimand.


Læs også vores interviews med andre unge

Interview med en ung, 14 år
https://opholdsstedet-bogense.dk/paedagogik-praksis/interview-med-en-ung-14-aar/

Interview med en ung pige, 14 år
https://opholdsstedet-bogense.dk/nyheder/interview-med-en-ung-pige-14-aar/

Interview med ung mand, 19 år
https://opholdsstedet-bogense.dk/paedagogik-praksis/interview-med-ung-mand-19-aar/

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense

Familiedage på Opholdsstedet i Bogense Her er familiedage en dybt forankret tradition, med to årlige begivenheder, en om foråret og en om efteråret, der samler både ansatte og deres familier, unge og deres familier i fællesskabets navn. Disse dage er af afgørende...

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen – en verden til forskel

Tur til Polen - en verden til forskel Interview med Iwo Belak, pædagog på opholdsstedet i Bogense: ”Vi var 3 afsted på denne tur, to voksne og en ung. Eric, som er praktikant, Kevin og mig. Det var en fem dages tur fra den 24. marts - 29. marts 2024. Vores første stop...

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedets kulturhistorie Under Kulturdagene den 2. og 3. juni 2023, blev der præsenteret en mangfoldighed af aktiviteter, som tiltrak mere end 400 gæster. I denne forbindelse bidrog medarbejdere og frivillige fra Bogense Heldagsskole og...