Med det gode samarbejde – kan vi nå meget langt!


Ugen op til en hjemrejseweekend er travl.

Der skal laves aftaler med hver af de unge, med forældrene, med de medarbejdere, der om fredagen skal køre de unge til toget eller til forældrenes adresse, der skal testes for Covid 19, der skal købes bus-, tog- og nogle gange færgebilletter o.m.m.

Noget kan måske misforstås og gå galt. Det kræver grundighed ned i hver detalje at undgå dette. Det kræver god kommunikation at få lavet de aftaler, som gør, at alle får den bedste weekendoplevelse. Der skal følges ”til dørs”, så der f.eks. ikke er tvivl om noget vedr. afgang/ankomst/afhentning osv.

Og dette ”billede” er naturligvis bare en enkelt af de små vigtige detaljer, som vi som opholdssted skal sørge for virker 100%. Det er nemlig afgørende for, at vi og forældrene til de børn og unge, som vi har i vores varetægt, har et godt og frugtbart samarbejde til gensidig glæde.

Børnene og de unge, der bor her, er forældrenes dyrebareste, og det er vores opgave at gøre alt, hvad der skal til, for at lette overgangen fra at bo hjemme eller bo i en plejefamilie, til at flytte på opholdssted – eller fra at bo på én døgninstitution til at bo på en anden. Vi skal gøre alt for, at anbringelsen her hos os bliver den bedst mulige.
Vi har set, at det er af stor betydning, for at en anbringelse lykkes, at der er et godt samarbejde mellem de tre parter: kommunen, opholdsstedet og forældrene.

På Opholdsstedet i Bogense er vi os dette meget bevidst. Det betyder ikke, at vi er fejlfri, men vi anstrenger os for at opbygge et respektfuldt samarbejde med forældrene og ligeledes et godt samarbejde med den pågældende sagsbehandler. Det gør vi ved løbende at informere om, hvordan det går, fortæller om de gode historier fra dagligdagen, og hvilke nye tiltag vi gør. Vi ved, at det er vigtigt, at vi husker at fortælle om alt det, der lykkes og de fremskridt, vi ser. Og vi oplyser om, hvis der er aktuelle problematikker, som vi skal have løst sammen.

Kontakt

Kontaktpædagogen eller afdelingsleder ringer på en fast aftalt ugedag til den unges forældre, for de unge som er under 18 år. Og der bliver ringet, også selvom der ikke lige er så meget at fortælle.

Mht. de unge over 18 år, er det forskelligt fra ung til ung, hvor tæt den unge ønsker, at samarbejdet mellem forældrene og opholdsstedet skal være.

Den ugentlige kontakt er med til at danne grundlag for, at der skabes tryghed og tillid til, at vi får snakket om problemerne, inden de vokser sig store, og at vi prøver at foregribe misforståelser i opstarten.
Det er vigtigt for os, at kommunikationen er individuel. Nogle foretrækker sms-kontakt, andre mailkontakt, andre igen at vi ringer direkte, hvis der er beskeder, der skal kommunikeres ud over den ugentlige telefonsamtale.
Forældresamarbejdet er klart et punkt, som Socialtilsynet lægger vægt på, når de kommer på tilsynsbesøg.
Ud over den jævnlige kontakt ved hjemrejse og den ugentlige telefonkontakt, bliver de unges familier inviteret til Familiedage på opholdsstedet og på skolen tre til fire gange om året. Det er af stor betydning for de unge, at deres familier, så vidt det er muligt, kommer og deltager i dagens program, hygge og gode middage. Det betyder også meget for os på opholdsstedet, da vi på disse dage får en anden slags kontakt, med familierne, som vi bygger videre på året igennem. Og vi nyder disse dage!

Den personlige kontakt og de sociale relationer, som udvikles mellem alle parter i denne faglige kontekst, er og bliver en afgørende brik i samarbejdet om at få de unge ”godt i vej”.

Citat fra et brev fra en mor, hvis søn var flyttet i egen lejlighed efter flere års ophold i Bogense:

“Da jeg som mor måtte se i øjnene, at jeg ikke kunne hjælpe Karl, var det med blødende hjerte og en følelse af, at jeg var verdens dårligste mor, som skulle aflevere mit barn til andre voksne mennesker. Når det nu skulle være sådan, kunne jeg aldrig have fundet et bedre sted end jeres.” Læs hele brevet her

Flere artikler fra vores nyhedsbrev

Ung får øjnene op for verden på tur til Polen

eeng får øjnene op for verden på tur til Polen   En fem-dages tur til Polen i marts måned blev en øjenåbner for Kevin, en ung mand, der for første gang med egen øjne så verden udenfor Danmark. I selskab med to af opholdsstedets medarbejdere, Iwo og Eric, begav de sig...

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedet kulturhistorie

Nye friser fortæller stedets kulturhistorie Under Kulturdagene den 2. og 3. juni 2023, blev der præsenteret en mangfoldighed af aktiviteter, som tiltrak mere end 400 gæster. I denne forbindelse bidrog medarbejdere og frivillige fra Bogense Heldagsskole og...

På vej mod nye højder

På vej mod nye højder

Interview med en ung pige, 16 år Opholdsstedet i Bogense har lavet en række interviews med de unge om deres liv på opholdsstedet. Grundet særlige hensyn, er navnene på de unge ikke nævnt i artiklen. Hvor længe har du boet her? Et år, 5 måneder og 10 dage. Hvordan er...